India III

Bundi

Forts, turbants, desert. Els colors del Rajastan i el Tibet indi

India II

Taj Mahal

Més Varanassi, erotisme a Kajuraho, Orchha, Gwalior i el Taj

India I

Bodhgaya

Kolkatta, Bodhgaya i Varanassi. Saris, monjos i el Ganges

Myanmar II

Amarapura

Mandalay, Amarapura, els temples de Bagan, Yangon i platja

Myanmar I

Inle Lake

De Kalaw a Inle Lake, búfals, thanaka i el festival al llac

Cambodja

Angkor Wat

Phnom Penh, la platja de Sihanoukville i sobretot Angkor Wat

Vietnam II

foto

El sud de Vietnam... Hué, Hoi An, Saigon i el delta del Mekong

Laos

monjos a Laos

Monjos, molta calma, búfals, rius i nens encantadors

Vietnam I

foto

Sapa, el mercat de Bac Ha, Hanoi en blanc i negre i Halong Bay

Xina III

foto

Les minories ètniques de Yunnan: Zhongdian, Dali i Lijiang

Tibet II

foto

Paisatges de somni, Everest, yaks i el llac més alt del món

Tibet I

foto

Potala, temples, monestirs i sobretot tibetans i tibetanes

Xina II

foto

De Datong a Xian passant per Pingyao. Shanghai, arròs i pandes

Xina I

foto

Beijing, ciutat prohibida, gran muralla, temples i parcs

Brasil IV

foto

Sao Luis, llencois i sobretot Fernando de Noronha

Brasil III

foto

Buggy, Jericoacoara, Pipa, Canoa quebrada i la tele

Brasil II

foto

Ipanema, Salvador de Bahia, art, música, i més platges...

Brasil I

foto

Santa Catarina, Barra Velha, Paraty, Ilha do Mel, Rio... barquetes

Argentina II

foto

Mi Buenos Aires querido, Caimans, Misiones, Gauchos ...

Xile III

foto

Pingus per tot arreu, torres del paine, cementiris i closques

Argentina I

foto

Vinitos de Mendoza, Asadito, Patagonia, i molt gel...

Xile II

foto

7 llacs... Villarrica, Valdivia, lleons marins, Puerto Varas i Chiloé

Xile I

foto

Valle de la luna, cels de Vicunya, Santiago i Valparaíso

Bolívia II

foto

Geisers, Laguna colorada i pink flamingos ...

Bolívia I

foto

Isla del sol, Sucre, Potosí, i el Salar de Uyuni

Perú III

foto

Desert, lleons marins, pingus, cusco, Machu i traca final del Perú

Perú II

foto

Trujillo, pescadors, Chiclayo, i Chachapoyas ... runes i platja

Perú I

foto

De Lima fins a la cordillera Blanca... muntanyots

Costa Rica

foto

Micos, platges, boscos verds, surf, pluja ... quién da más

Guatemala

foto

Antigua colonial, mercat de Chichi i San Pedro de la Laguna

Honduras

foto

Bay Islands Garifuna, festes pàtries a Tegucigalpa i Copan Runes

Nicaragua II

foto

Granada Colonial, illa Ometepe, i el libro de la Selva

Nicaragua I

foto

Managua, volcà Masaya, laguna de apoyo i León

Canadà III

foto

+ llacs, + geleres, + bèsties i vancouver island

Canadà II

foto

canadà oest, el paradís pels amants de la muntanya i molt més

Canadà I

foto

els nostres 10 primers dies a canadà est han donat per a molt

NYC V

foto

una mica de tot amb alguna que altre foto curiosa, com la del gos

NYC IV

foto

i més fotos: Graffitis, MoMa i el pont de Brooklyn

NYC III

foto

El dia de les sirenes a Coney Island i la Gay Parade per la 5a Av

NYC II

foto

China Town, Central Park, Empire State ... quins clàssics

NYC I

foto

East Village, Soho, Battery Park, jazz per a nens i wifi per la patilla

VPT

foto

Powered by Principi Actiu i J.Salvat

Pacman

foto

Powered by m&d

La perla

foto

Gin tònics, billar tacat, birres, 102, suor, i els de caldes perduts per gracia

cercador
buscar
-
3 de Septiembre 2008

Durant molt de temps hem rebut via mail consultes sobre com fer/preparar/començar/acabar un viatge d'un any... i la veritat és que ja trigàvem en publicar un post sobre consells i respostes a les preguntes del milió de dòlars que a tots us vénen al cap. Així que, anem al gra. Hem fet una selecció de les preguntes que més ens heu fet:

-Volasteis con one world o cada billete independiente, es que por un lado imagino que será más barato one world, pero no sé si te limita mucho porque tiene que elegir fecha y claro en un viaje asi es un poco complicado saber todo de antemano y mas cuando lo que quieres es libertad total!!!!
Nosotros volamos con billetes independientes (de hecho, casi todo lo hicimos por tierra= porque teníamos gans de viajar más de un año y los ROUND THE WORLS (RTW) caducan al año. Si tenéis previsto hacer un año o menos de viaje, los RTW salen a cuenta. A parte de la limitación de escoger fecha con los RTW sólo podréis volar a determinados païses (los que cubran las compañías del grupo con el que compréis el billete: STAR ALLIANCE, ONE WORLD…). Ventajas: si quieres cruzar oceanos (hacer asia, australia y américa por ejemplo) es la opción más barata

-Com heu gestionat el tema dels visats? Els portàveu des d'aquí? Els heu gestionat in situ? Si els heu gestionat in situ, hi ha algun que us va donar problemes?
Excepte el del primer país on vam aterrar (Xina) tots els vam gestionar sobre la marxa. Des de Tailàndia per exemple us els podeu fer tots. O des de Xina fer el de Vietnam. A Amèrica no fan falta gaires visats…

-Pel que fa referència a la seguretat, hi ha algun país que no ens recomanaríeu per la sensació de inseguretat que heu tingut?
Nosaltres ens vam sentir còmodes a tot arreu

-Tema diners. Com ho heu fet? Com ho heu gestionat? Quants diners portàveu en metàl·lic a sobre aproximadament? Quins altres sistemes de pagament vareu fer servir i quin us ha funcionat millor? Treieu metàl·lic per mesos o per països?
Hem fet servir bàsicament targetes de crèdit. Portàvem a sobre un 600 dòlars i uns 600 euros per si les mosques i no els vam fer servir mai (eren per emergències). A cada país anàvem a un caixer automàtic (excepte a Birmania que no n’hi ha) i treiem diners per una o dues setmanes (no més). Així mai portàvem molts calers a sobre.

-Quina gestió heu fet de l'equipatge? Heu passat per llocs de molt fred i llocs de molta calor, portàveu sempre tota la roba a la motxilla?
Portàvem tota la roba a sobre, això sí, molt poca. Bàsicament un polar i un impermeable com a abric. Més un jersei, uns pantalons llargs, botes de muntanya i xancles. La resta : pantalons curts, samarretes, unes bambes i un pareo. Com a tovallola, una d’aquestes de «nedador » que ocupen poc, no pesen i s’assequen ràpid.

-Tinc una motxila d'esquena, però no se fins a quin punt va bé anar amb la motxila grossa darrera i l'altra davant. Vosaltres com ho vau fer? Portaveu una motxileta davant?
Nosaltres a part de les motxilles grans (recomanem les d’esquena, mai una maleta de rodes excepte si voleu viatjar només pel primer món), portàvem 2 motxilles petites d'esquena que són les que portàvem més sovint. Les grans només les portes quan et mous d'un lloc a un altre. Per tant les motxilles petites han de servir per portar en una la càmera i en l'altre el portàtil. Així es com ho fèiem nosaltres. Quan duiem la gran, la petita anava davant, tot un espectacle ;)

-Com ho heu fet pel tema fotos? Les vareu posar en el portàtil? Teníeu altres sistemes d'emmagatzematge? Tornaríeu a utilitzar el mateix sistema o el canviaríeu?
Les guardàvem al portàtil però també les gravàvem en dvd’s i les envíavem de tant en tant a casa. Independentment del sistema (disc dur portàtil, vàries targes de memòria…) recomanem enviar-les a casa: si us roben o se us inunda la motxilla i es fan malbé les targes, no les haureu perdut.

-Vau viatjar amb un portàtil a sobre? Què tal va ser? I la càmera de fotos?
Nosaltres portàvem la canon rebel XT , que es el mateix model que la 350 però a EEUU, ens la vam comprar a NY. Objectiu només portàvem un TAMRON 18-200.

-A part del portàtil, quins altres aparells tecnològics us vareu endur? Quins hauríeu deixat a casa i quins aparells que no vareu portar creieu que hauríeu d'haver portat?
Portàtil, Càmera de fotos CANON Rebel XT, Ipod (un), carregadors de bateries d’aquestes tres coses. No fan falta maquines d’afeitar, ni de depilar ;)

-Què heu fet amb el tema de les guies? En portaveu 6 des d'aquí. Quines portàveu? quins criteris vareu triar? Posteriorment, vareu tenir guies per a tots els països? Les heu comprat en el propi país?
Vam endur-nos alguna guia des d’aquí (edicions en espanyol que acabaven de publicar-se) però en general les vam anar comprant/ intercanviant sobre la marxa. Al sud-est asiàtic es poden comprar les versions pirates que són més barates.

-Vau prendre en algun moment la profilaxis de la malària???
Nosaltres no vam pendre mai malaria. vam preferir jugar-nos-la... pq anavem a masses països amb risc d malaria i prendre tant de temps les pastilles en hagués fotut enlaire el fetge.

-Us heu endut mòbil? Val la pena?
Sí, però no el vam fer servir per res. Bé, de despertador.

-Ens recomanaríeu un lloc espectacular?
Uff… un munt: Salar de Uyuni a Bolívia, Lençois Maranhenses a Brasil, Tibet, Laos…

-Heu hagut de fer enviaments de correu des del país on estiguéssiu a casa? Us arrepentiu d'haver-ho o no haver-ho fet?
Es poden enviar paquets des de qualsevol país, vas a correus, compres una caixa de cartró, la tanques bé, i l’envies per vaixell. En un mes i algo està a casa.

-Alguna recomendacion general o cualquier cosa que deberia tener en cuenta...
No t’oblidis d’un frontal (llanterna), candaus, impermeable i el carnet d’alberguista.

En resum:

-Calculeu les despeses a partir d’una mitjana diària prenent com a referència el que hagueu gastat en viatges anteriors. Nosaltres vam intentar gastar uns 30 € al dia tots dos.

-Desplaceu-vos per terra sempre que pugueu i aprofiteu els trajectes llargs per fer-los en autobusos nocturns. Així estalviareu en allotjament.

-Allotjeu-vos en albergs (feu-vos el carnet d'alberguista internacional aquí, fora us sortirà més car) i per buscar-ne a tot el món www.hihostels.com. Aprofiteu també l'opció d'aconseguir allotjament gratis gràcies a webs com www.hospitalityclub.org i www.couchsurfing.com.

-Penseu a tenir les vacunes actualitzades abans de sortir. Aneu al metge a fer-vos una revisió general un mes abans de marxar per comprovar que esteu ben sans. I contracteu una assegurança mèdica d’un any... no se sap mai què pot passar.

-Feu una foto del passaport i de la targeta de crèdit i envieu-les al vostre correu electrònic. A internet no perdreu mai el duplicat.

-Perquè la motxilla pesi menys, marqueu-vos un itinerari intel•ligent. Busqueu sempre l’estiu i l’estació seca tan a l’hemisferi nord com a l’hemisferi sud (així no haureu d'agafar gaire roba d'abric).

posticoPosted by loliplanet at 3:40 PM26 Jul 09 @ 23:50

Us vaig conèixer a través del Km33 Brasil. I al moment de sentir la web, vaig entrar-hi. Trobo admirable fer aquests viatges, aporteu molt bon rollo i ganes d fer viatjar a la gent. Ha de ser dificil separar-vos dels vostres durant tant temps..pero com a recompensa el viatje deu valdre la pena! Suposo que haureu fet amistas per tota la vida arreu del món, passant anècdotes inimaginables. Així doncs, m'heu animat a començar a estalviar per algun dia fer un viatge semblant al vostre. Moltes gràcies i contineu complint els vostres somnis! Per cert, unes fotos precioses, imagino que us portaran molt bons records sempre que les mireu jaja petons d'una desconeguda!
Posted by {Irene} @

16 Jul 09 @ 19:50

Hola Pep i Cris !! Sóc Mªdel mar us vaig coneixer al Tiramilles Sabadell i em va agradar molt la vostra història. Que feu ara al 2009 o que trameu ?¿ Jo vaig a Polonia una setmaneta a l'agost. Bé macos fins aviat.Petons
Posted by {Mª del mar} @

23 Abr 09 @ 17:22

Hola Cris i Pep! Som l'Anna i el David. Desprès de mesos i mesos llegint-vos, disfrutant-vos, envejant-vos, rient, emocionant-nos, creiem just fer-vos saber que la vostra experiencia ha servit d'espurna per encendre una ilusió que portàvem dins nostre fa molt i molt temps i que no és altra que voltar pel mòn durant 12 mesos. Comencem el 02 de setembre. MIL GRACIES!!!!!
Posted by {Anna i David} @

15 Ene 09 @ 17:28

Gràcies loliplanet! Cris i Pep no ens coneixem però que sàpigueu que el vostre blog és la bomba. No sóc res d’apuntar-me a clubs de fans però si n’hi hagués un de la loli allí em tindrieu, je, je. He anat llegint tota la vostra aventura i amb la meva parella hem fet servir els vostres consells més d’una vegada (genial el Sr. Minh a Hué!). Ara i gràcies a que m’heu ajudat a mantenir la “flama” de la volta al món encesa ens ha arribat la oportunitat i marxem el 24 de gener a fer realitat el mateix somni. Us desitjo tot el millor i un munt de viatges més i us asseguro que seguirem connectant-nos a la loli!
Posted by {Roser} @

30 Sep 08 @ 18:42

es fantastic tot lo que heu fet, per cert quans calerons val tot aixo, deu ser una experiencia fantastica. I també vull dirigirme al italia Andrea si no li agrada el nostre idioma que faci maletas i s'en torni capa la italia, ja estic farta de que la gent es foti tan del nostre idioma, si no t'agrada amb catala no t'ho miris, i per cert has estat a molts indrets d'españa, però encara no has conegut catalunya, peró gent que no li agrada el nostre dialecte no cal que vingi, no ens cal més gent que pensi com tú.
Posted by {angels} @

30 Sep 08 @ 8:12

molt interessant tot plegat! acabo de sentir-ho per Rac1 i n'he fet una ullada :) oh andrea, que pesada! perquè no escrius en anglès la teva crítica, així encara la podràs compartir amb més gent.. Gràcies pels consells de viatge..
Posted by {Jordi} @

24 Sep 08 @ 3:49

Hola, Me llamo Andrea, soy italiano y llevo 4 anos viviendo en Espana (hasta ahora he estado viviendo en Sevilla, Vitoria, Madrid y Las Palmas). Me encanta viajar y pronto me encantaria seguir vuestro ejemplo y darme una vuelta por Asia. La pagina web que habeis creado pensaba iba a ayudarme un poco, pero en realidad me parece muy poco interesante ya que veo muy inutil hacer un blog en catalan y no en castellano. Tantos consejos en dialecto (porque, y siento ir contra el sentido comun, para mi a pesar de las leyes el catalan es un dialecto)para pocas personas ... un total desperdicio ... que pena porque si la pagina web estuviera en castellano podriais compartir vuestra experiencia con muchisimas personas mas ... Hasta luego ! Andrea
Posted by {Andrea} @

6 Sep 08 @ 21:46

Un post nou a la loliplanet!!! :-) Som l'Anna i en Jordi, vam quedar fa un parell de mesos per anar a fer una birreta per Gràcia, us en recordeu? Nosaltres marxem l'11 d'Octubre, això està al caure! Ens heu ajudat molt! Per cert, ja hem obert la nostra web, la podeu visitar a: www.voltaalmon.com Una abraçada!
Posted by {Anna i Jordi} @© 2005 loliplanet            top | blog | fotos | mapa | seccions | arxiu | about us | mail to