La Icefield Parkway deu ser molt xula. Quan no hi ha boira

Pos eso. Ja estem a Jasper i en un parell de dies hem fet la Icefield Parkway, que pel poc que hem pogut veure entre núvols i boira, és acollonant. Esperem tenir més sort de tornada i veure més muntanyots, més geleres i poder fer algun trekking.
Pel q fa a aquests dos dies, hem estat sobretot preparant el viatge de Nicaragua (ens ha plogut bastant) però també hem fet canoeing, hem pogut veure l’Athabasca Glacier (im-pres-sio-nant) i alguna bestiota més (tot i que els ossos se’ns estan resistint de moment). Tot és molt molt guapo i diferent del que havíem vist fins ara i sobretot, força accessible.
L’Athabasca Glacier és una gelera 5 vegades més gran que l’àrea de Manhattan amb gel de fa cents d’anys. Des de fa dècades està retrocedint (en cent anys segurament haurà desaparegut, quina pena) perquè es desfà més gel del que es genera durant l’hivern. Vist des d’aprop és com un riu gegant de gel (365m de gruix) que quan es desfà alimenta fins a 3 oceans: l’àrtic, el pacífic i l’atlàntic. És immens, i hi fa molt fred claro. (ens hem empollat els planells explicatius com podeu veure…)

canoa.jpg
bestia.jpg
athabasca.jpg
La coseta negra q es veu a dalt és una persona!

PD: En breu (quan la connexió a internet sigui millor) galeria al canto.

Esta entrada fue publicada en Canadà y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

5 respuestas a La Icefield Parkway deu ser molt xula. Quan no hi ha boira

 1. Alfa-Power dijo:

  Com es nota el que esteu patint, que malament ho esteu passant. Avui he tornat de vacances, he estat per Andalusia, allà també hi ha una cosa 5 vegades més gran que l’àrea de Manhattan, la quantitat de tapes que m’he fotut, jejeje 😉

 2. jaume "el forne" dijo:

  enhorabona per fer realitat el somni de molts de nosaltres, dir.vos que a Vancouver hi ha el “Cercle Catala”, el que ho porta es l’Angel Calderé t. 0016044338041 o 0016046843667. Si teniu algun problema us pot ajudar. Una abraçada.

 3. montse solis dijo:

  Hola pep quina foto mes way, la primera , la segona i la tercera tambe ,falte una de la cris!! sispli una mica de gel pel wiski del xavi moreno q compartim estade a platja d’aro
  muas mil

 4. maikimax dijo:

  uole, avui he stat al tiergarten osea al zoo i m’han “chivat” top secret, k als ossos dl Canada stan fen gana pq hi ha un parell d viatges q no turistes, q per lo vist fotan bona pinta,jo casi k…….no ser,probeu a posar un parell d salmons al makutu,al igual pican!!!!petons mes

 5. pep dijo:

  Ei, Jaume moltes gràcies pel contacte !! Salut i merci per seguir-nos, una abraçada també.

Los comentarios están cerrados.