Històries de l’Índia I. Matrimonis concertats

Índia té un munt de costums força úniques. Les vaques sagrades, les castes, els saris i turbants o els matrimonis pactats! Ahir fullejàvem el diari i ens vam trobar amb un munt d’anuncis per trobar marit o muller! La versió índia del anuncis per buscar parella però que van al gra. El que importa és l’estatus social, l’aparença física, estudis i feina, i l’objectiu final és formalitzar un matrimoni.
A Índia els matrimonis no són una unió entre un home i una dona sinó que són la unió de dues famílies (per això la tradició diu que els pares escullen -són els que tenen més experiència i més interessos- i sovint els nuvis no es veuen mai fins uns dies abans de l’enllaç). Ara que “les coses estan canviant” els fills tenen alguna cosa a dir però continuen sent els pares els que busquen a la parella ideal a través d’agències i anuncis als diaris. Es busca algú del mateix poble o ciutat i les dots que paguen les famílies de la noia s’han convertit en un negoci amb regateig i discussions incloses per culpa del qual moltes famílies s’endeuten (i per tant, tenir una filla és una càrrega en la societat india que ha portat a empitjorar encara més la situació de les dones).

IMG4_0253.jpg
Esta entrada fue publicada en India. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Històries de l’Índia I. Matrimonis concertats

 1. Algún viajero con el que nos cruzamos nos recomendó vuestra página. Nosotros también estamos viajando alrededor del mundo, así que la miramos con curiosidad… y nos ha encantado!!!
  Desde el diseño hasta las fotos, todo está genial.
  La única pena es que nos cuesta bastante leerlo en catalán. ¿No os animais a hacer una versión en castellano?
  Seguid disfrutando del viaje, y que no termine nunca.
  Espero que algún día se crucen nuestros caminos.
  Un abrazo de Pilar y Sergio

 2. SíL dijo:

  Hola, reis! De buen rollito, però el compte enrere ha començat… sisplau, acabeu de disfrutar!!! 😉 Ens veiem aviat 😀 Muaaa!

 3. aleix dijo:

  Ei! Aquestes fotos d’avui són una meravella. Per cert, al final vaig viatjar a l’Equador i us ho recomano moltíssim. Y a Pilar y Sergio les digo que se pasen por mi blog (pinchad sobre mi nombre), id a la pagina principal, y vereis el enlace hacia un traductor genial que traduce catalán a castellano, inglés y francés. Saludos!

Los comentarios están cerrados.