Fatehpur Sikri, una mica més d’història

A 40 km d’Agra (que és on es troba el Taj Mahal i que tampoc és tan horrible com molta gent ens havia comentat) es va construir la ciutat fortificada de Fatehpur Sikri, capital de l’imperi mongol durant el regnat d’Akbar. Akbar és considerat el més gran dels emperadors mongols i va destacar entre d’altres coses per voler crear una filosofia que segons ell contenia la veritat comú de totes les religions… i com a mostra, dins d’aquesta ciutat -i en tot el seu imperi- hi va donar cabuda a mesquites, tombes cristianes, temples islàmics o hindús i aires perses. A una de les entrades del recinte hi ha la porta més gran d’Àsia (o això diuen) de 54m. d’alçada.
A més, hi ha un mercat força interessant a Fatehpur on et pots proveir d’unes galetes típiques de la zona, a part d’anar apartant mosques i vaques (cosa típica de l’Índia també). Amb transport públic (17 rupees) està a una hora i quart d’Agra, i dóna temps de sobres d’anar i tornar en mig dia, quedant-te a dinar pels puestus… val la pena el restaurant Ajay Palace on fan unes albergínies estofadetes que són una de les especialitats de la casa i les acompanyen amb un chutney de mango i mel… molt bones!

IMG3_9597.jpg

IMG3_9526.jpg

IMG3_9566.jpg
Esta entrada fue publicada en India. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Fatehpur Sikri, una mica més d’història

  1. Olga dijo:

    Quina pasada de viatge! estareu farts d’escoltar-ho pero es que jo us acabo de descobrir, gracies a la web del km33. Fa 3 anys que visc a Xina,a Canton, i la vostra descripcio del pais al Made in China no pot ser mes encertada!!Es de lectura obligatoria!Durant aquests tres anys tambe he anat visitant el Sud-est asiatic, pero no se si tant a fons com vosaltres! relament es necessiten molts dies… Be, que la resta del viatge us sigui de tant bon profit, com fins ara. Ah! tinc una pregunta… Les fotos son increibles. Tinc clar que sou uns MOLT BONS fotografs, pero la camara treu uns colors brutals. Que em podeu dir el model?? M’escaparia a HK a veure si la trobo a bon preu… Gracies, i salut!

  2. Marc dijo:

    I la torre Akbar? que no l’heu vist?

  3. pep dijo:

    jejeje, Marc vas millorant eh… t’has posat a l’alçada de lo de hanoi!!

Los comentarios están cerrados.