El Taj Mahal

Majestuós i romàntic -per allò que diuen que és el monument més estrany construït mai per amor- el Taj és un mausoleu preciós, fins i tot, quan està ple de gent. La seva història és interessant… l’emperador mongol Sha Yahan es va quedar molt trist quan va enviudar i va fer construir el Taj perquè albergués la tomba de Mumtaz Mahal, la seva dona, que va morir durant el part del seu catorzè fill.
Tot i que és més bonic de lluny -amb tota la seva grandesa i blanc com la neu- quan t’acostes veus com totes les parets de marbre tenen incrustades pedres de colors imitant flors i altres formes (un curro) i envoltant la tomba hi ha unes mampares de marbre esculpides amb un munt de detalls (un altre curro). Està a sobre d’una plataforma de marbre (també) i pots vorejar-lo sense cap impediment seient per aquí i per allà i mentre tafanejar als hindús que caminen per tot arreu i que a la mínima et demanen que et facis una foto amb ells.

IMG3_9429.jpg
IMG3_9467.jpg

Com a detalls que ens han soprès podem destacar que les inscripcions que hi ha a la façana del Taj són estrofes del Corà i també que la diferència de preu de l’entrada entre estrangers i nacionals és quasi tan gran com l’edifici (uns paguem 750 rúpies i els altres només en paguen 20). Ah, i no es poden entrar certes coses a dins el recinte (mòbils, llumins, menjar…) i quan ens han registrat i han vist a la Bústia -a qui volíem fer una foto al Taj, és clar- han dit que no podia passar. Why La Bústia can not go in sir guàrdia??? El segurata de turno ens ha mirat amb cara rara i no ha contestat…

Esta entrada fue publicada en India y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a El Taj Mahal

 1. anna recio martí dijo:

  Ah….! recordo el Taj! Us ha passat que heu quedat bocabadats per la pefecció de la seva simetria? Ens van explicar que la cúpula té unes anelles per tot el voltant on hi “penjaven” cadenes on hi havien incrustades uténtiques “pedres” precioses (rubís, etc., eren grans i grosses com les pedres dels rius…) i quan et miraves el Taj de lluny, com que li dóna el sol, brillava desde molt lluny….(això ho va explicar un “guía oficial” que vàrem contractar). Guardo la meva foto del Taj amb el meu home com una joia….(veritat que els indús et busquen per fer-se fotos amb tu?…això de que som occidentals a ells els fascina, com a nosaltres ens agraden els seus colors la seva intensa mirada i el seu somriure captivador…

 2. anna recio martí dijo:

  El curro de les pedres semi-precioses incrustades al marbre del Taj, la foto que teniu penjada de la façana, ens van explicar que les lletres cada vegada van fent-se més grosses quan més a munt està feta l’escriptura, per això quan t’ho mires desde abaix, veus totes les lletres exactament de la mateixa mida…quina canya, tot estava ben estudiat!. Salut!

 3. lali de francamp dijo:

  entre els escrits de l´anna recio,(fantastics)i les vostres fotos i tambe explicacions, una queda “embobada”, es fantastic…una altre assignatura pendent.. el taj-mahal.
  força i endevant

Los comentarios están cerrados.