Rituals de purificació sagrats

Amb la barca del matí, durant els passejos de la tarda o des de la terrassa de l’hotel al vespre… sempre hi ha coses a veure a la vora del Ganges. Aquí s’hi renta roba, gent, dents, mans i peus. Aquí es cremen els cossos dels morts. Els homes i les dones que vénen a ficar-se junts al riu és lliguen abans les robes entre ells, en un acte que ens ha semblat la mar de romàntic. Els nens pesquen peixos. La gent medita.

IMG3_8456.jpg
IMG3_8338.jpg
IMG3_8189.jpg
IMG3_8327.jpg
IMG3_8431.jpg

PD:La temperatura és ideal… de fet, al vespre fa fresqueta i tot!
PD2: Perquè no portem banyador perquè sinó… 😛

Esta entrada fue publicada en India y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Rituals de purificació sagrats

 1. anna recio dijo:

  Quan ets damunt la barca, observant com la vida i la mort a Benarés són una mateixa cosa per la “mare Ganga”, ets conscient de la simplicitat de tot…posar una espelma amb una flor i oferir-la al Ganges per la nit (“…allí donde fueres, haz lo que vieres…”), amb els rituals nocturns diaris dels ghats, escoltant les campanes i els mantrams, resulta un balsam per l’esperit….Aquesta ciutat resulta molt “especial”…

 2. sandra dijo:

  vaig quedar enamorada d’aquesta ciutat ja fa uns anys…. i cada cop que la veig en imatges m’emociona… disfruteu-la!
  ja us vaig recomanar el ganpati guesthouse, l’heu trobat? sinó hi voleu dormir acosteu-vos-hi per menjar!
  sandra

 3. deborah dijo:

  Ara feia mesos que no havia entrat a la pàgina i m’ha agradat moltíssim saber que esteu bé. M’heu vingut al cap, dins la meva rutina, perque he anat a visitar a en herve a Aosta i li he regalat un àlbum de fotos on, clar que si, surtíeu també vosaltres i com no heu estat tema de conversa en aquest petit encontre.
  Petons des de girona

Los comentarios están cerrados.