Benarés sagrada i el Ganga

Varanassi ens ha fascinat des del primer moment en què vam trepitjar-la… i això que anàvem carregats amb les motxilles per uns carrerons minúsculs, plens de vaques i gent, i no trobàvem l’hotel on volíem allotjar-nos perquè el conductor del rickshaw ens havia deixat (a propòsit, perquè ens negàvem a veure altres hotels) a prendre pel cul.
Havíem arribat en tren des de Gaya (unes 3 hores i mitja) on havíem conegut al Hazey i al Chotu, 2 nois indis que van fer que durant més de dues hores tot el vagó estigués pendent de nosaltres. Van començar amb el famós “where are you from” i vam acabar rient i parlant de criquet i de l’Índia (estan molt orgullosos del seu país!), aprenent indi i rient de la nostra estúpida pronunciació de paraules tan estúpides com nas i orella. Van acomiadar-se tristos dient que recordarien aquest dia tota la seva vida i vam adonar-nos que de moment, ens hem trobat amb gent encantadora en aquest país. De fet, si no arriba a ser per un professor de música que ens va veure perdudíssims, segurament no haguéssim arribat a l’hotel. En aquell moment ja era fosc, el Ganges estava ple d’espelmes flotant riu avall i els ghats il·luminats convertien la imatge en una de les més màgiques que hem tingut aquí a la Índia. De Benarés ens ho esperàvem tot, menys això.
De fet, ens han dit que ha canviat una mica… És cert que la zona del casc antic pot arribar a ser un caos absolut de cotxes, rickshaws i bocines (en la línia habitual). El riu continua brut. Els ghats crematoris treballen les 24 hores del dia i els carrerons semblen uns san fermines improvisats. Però és respira, a la zona del riu, una tranquil·litat absoluta. No hi ha multituds purificant les seves ànimes sinó més aviat gent que va i ve sense presses. Pots seure a les escales i observar-ho tot durant molta estona, sense que ningú t’emprenyi (i donat la fama que tenen a la Índia de pesats i emprenyadors és un punt a favor). Pensàvem estar aquí un parell de dies… ja en portem quatre, i suma i sigue.

IMG3_7904.jpg

IMG3_8089.jpg
Nen pescant amb un sari

 

IMG3_8104.jpg

IMG3_8113.jpg

PD: Si a tot això li afegim que ahir al nostre hotel rodaven l’escena d’una pel·li de Bollywood que es dirà “Apocalypso” i que vam estar a punt de fer d’extres…! Al final ens vam haver de conformar amb veure una estona del rodatge des d’unes escales del davant.

Esta entrada fue publicada en India. Guarda el enlace permanente.

1 respuesta a Benarés sagrada i el Ganga

  1. anna recio dijo:

    Teniu raó al descriure Varanassi com un lloc on t’hi pots estar bocabadat i en silenci tot observant la lentitud i calma amb que passegen amunt i avall; veure les ablucions, estar davant el ghat del crematori de dia o de nit….realment no tens ganes mai de marxar d’aquí, de fet, quan torni a Benarés, m’hi quedaré tants dies com ganes en tingui. Gaudiu de tot l’espectacle de colors i olors. És veritablement irrepetible…

Los comentarios están cerrados.