Shwedagon Paya (i la Yangón colonial)

Això, a part de ser una paraula molt complicada de dir i recordar, és la pagoda més famosa, gran i increïble de Myanmar. Lloc de peregrinatge obligat per uns -birmans- i visita de rigor pels altres -turistes- aquí es barrejen monjos, famílies i grups d’estrangers. El lloc està ple de racons i detalls sorprenents i és especialment bonic de nit, quan l’enorme campana daurada de 98m. d’alçada està il·luminada. Val la pena esperar-se fins al vespre, mirant la gent passar, resar o fer ofrenes i ajudar a encendre les espelmes que es posen al voltant de la paya principal.

IMG3_7095.jpg

IMG3_7088.jpg

I a part d’això Yangón té un munt d’edificis colonials -fets caldo- al centre que val la pena buscar. Tenen molt d’encant, li donen un aire molt decadent a la ciutat i demostren també, que com moltes coses del país, això també necessita una reforma.
Personalment ens ha encantat perdre’ns per la zona del voltant de la Sule Paya -el barri indi-, amb els seus llocs per fer tes, les seves mesquites, restaurants amagats i paradetes de samoses i ceba fregida a cada cantonada. Ah, a més la gent a la capital és d’una varietat brutal (ètnicament parlant). La resta de la ciutat té pocs encants i passejar tranquil·lament és una mica complicat: trànsit, forats al terra i distàncies molt llargues. Un parell de dies són suficients 😉

IMG3_6982.jpg
Esta entrada fue publicada en Myanmar. Guarda el enlace permanente.