De Hsipaw a Bagan

Hem estat 3 dies a Hsipaw, poblet petit i tranquil que està a unes 6-7 hores en autobús de Mandalay. És un lloc en zona muntanyosa, no tan turístic i que té com a úniques activitats caminar i veure passar els dies amb els birmans. El pla perfecte si no plou :S
Havíem anat a Hsipaw recomanats per la Mireia (que ara corre -o corria- pel Tíbet) però tot i que nosaltres no hem pogut explorar bé la zona ens hem trobat a gent que s’ha mogut pels poblets dels voltants (hora amunt hora avall de distància en autobús) i tothom estava encantat. Així que potser val la pena dedicar-li una mica més de temps a d’altres pobles que no surten a la guia (la zona comença a desenvolupar-se turísticament). A Hsipaw si t’allotges al Charles Ghesthouse et pots apuntar a les excursions que cada dia fa en Carles 😉

IMG3_6496.jpg
Això és un Trishaw, bicicleta amb un sidecar per 2 persones, brutal!!
IMG3_6692.jpg

IMG3_6699.jpg

D’allà hem tornat a Mandalay, més solejada i també més calorosa que l’últim cop, només per agafar el vaixell que et porta d’allà fins a Bagan, el “hit” de Myanmar. El trajecte dura unes 9 hores (amb el ràpid) i vas pel riu Ayerwaddii, un riu amb molta personalitat, immens i imponent que a vegades (per les embarcacions que hi passen) té aires de riu Mississipi.
L’única cosa que no ens ha agradat d’aquest trajecte però, ha estat que la barca ràpida és única i exclusivament per turistes (la lenta, que volíem agafar nosaltres també perquè és més barata, només surt dimecres i diumenges). Amb nosaltres viatjaven grups organitzats d’italians i espanyols amb collars, rellotges cars i sabates de tacó (sense ofendre eh?) d’aquests que només saben queixar-se i dir-se les coses cridant -Juaaaaan, tu compra, tu compra! (???). Definitivament no és el nostre tipus de company de viatge ideal i ens ha quedat clar quan han començat a tirar el seu dinar a la gent que demana al voltant del vaixell cada vegada que para. Els locals, que saben que en aquestes embarcacions hi va gent amb calers, és barallen i s’estiren dels cabells per aconseguir el que ells tiren i els altres en comptes de deixar-ho i oblidar-se de ser “solidaris per un dia” continuaven tirant estupideses… Un espectacle lamentable i ridícul.

IMG3_6711.jpg

IMG3_6717.jpg
Esta entrada fue publicada en Myanmar. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a De Hsipaw a Bagan

 1. Xavi Q dijo:

  Hola Familia, ja estem un altre cop al lloc del curro, el nostre viatge ja sa acabat i fins l’any que bé.
  Llàstima no poder trobar-nos en persona, un altra vegada.
  Nosaltres varem tenir una experiencia similar en un bus.
  Molts petons i gràcies per tota la informació que ens heu facilitat.
  Xavi i Sandra.

 2. nebes dijo:

  no em barrufen els turistes snobs!!haurien de barrufar alguna estratègia perquè tots aquests barrufaires “superiors” es menjessin les seves pròpies paraules!! sort que hi ha barrufaries com vosaltres (ja podria dir nosaltres q jo tb m’hi incloc!!).muaaaaaa

 3. Laura dijo:

  Mola el trishaw… fins i tot porta roda de recanvi!! 🙂 🙂

Los comentarios están cerrados.