La crònica del cop d’estat

L’endemà del dia que potser canvia la història política d’aquest país (és a dir, ahir) va ser tranquil, molt més del que es podia preveure a partir del que deien les notícies. No hi havia tensió, tot al contrari, la situació era i és de calma i sobretot normalitat. A primera hora del matí tot estava més aturat, com si la gent estigués actuant amb prudència però al llarg del dia van obrir quasi tots els comerços, el transport públic circulava igual que sempre i els mercats de carrer es van muntar al mateix lloc i a la mateixa hora sense excepcions.
Personalment vam veure només 4 soldats que tot i que anaven armats tenien una actitud completament relaxada. De fet, com ens ha explicat el Khal (amb el que vam viatjar pel Tíbet i que també està a Bkk) a la zona “ocupada” els soldats eren la mar de simpàtics, et podies fer fotos amb ells i tot i que arribar-se fins allà sembla que comportava cert risc, va trobar l’excursió fins a la casa de govern poc excitant.
Així que res, Tailàndia, amb algunes excepcions contades, està fent vida normal i tot i que ahir es va decretar dia de festa gairebé tot estava obert excepte bancs i llocs oficials. De fet, al matí vam sentir a alguns turistes comentar que tenien problemes per aconseguir diners perquè alguns caixers no acceptaven targes internacionals. Però a les 12 del migdia ja hi havia cases de canvi obertes regularment així que…
I per últim i el més curiós, hem parlat amb gent d’aquí i tothom està tranquil, no tenen por i la veritat, no semblen gaire sorpresos. De fet, fins i tot hem pogut demanar vises per Myanmar sense cap problema i a l’ambaixada espanyola ens han confirmat que es pot sortir del país per aire com si no hagués passat res. Nosaltres vam passejar per Bangkok amb total llibertat, vam agafar les barques que et porten pel riu d’una punta a l’altra de la ciutat i ens vam arribar fins a Chinatown (on, com sempre, hi havia mooolta vidilla).

IMG3_5365.jpg


IMG3_5377.jpg
Esta entrada fue publicada en Thailand. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a La crònica del cop d’estat

  1. Luisa y Manuel dijo:

    Hola guapos,nos alegramos de que la situación en Bangkok sea de tanta tranquilidad y que la cosa no vaya a más.Pero este chico sentado en una “bomba” de butano…no se que pensar.Que los vientos os sean favorables y salud.

  2. jordihorta dijo:

    hola nois,
    a part de viatjar esteu vivint la història… jejeje… molta sort i a cuidar-se tant bé com feu.
    saludillos des de bcn(axx des del meu curro)

Los comentarios están cerrados.