Per fi, el delta del Mekong

Després de veure el Mekong des del país on neix (Tíbet), de seguir-lo per Xina, Laos i Vietnam per fi hem passejat pel delta que forma quan desemboca… un dels més grans del món. Impressiona força per lo gran que és, o més aviat per la quantitat de canals que té i pels que pots navegar. Aquests passejos, entre palmeres i altres barques, et permeten comprovar de molt a prop que el Mekong aquí és igual a vida. En aquesta zona la subsistència de molta gent depèn directa o indirectament d’aquest riu.
– Mercats flotants: les verdures i fruites que aquí es vénen són més barates que als mercats dels pobles perquè el comerç al riu no coneix els impostos. Ah, aquestes botigues fluvials són al mateix temps la casa de famílies senceres que renten la roba al riu, llencen les escombraries al riu, es renten les dents al riu…
– Centenars de granges de peix (catfish): al delta també hi ha cases flotants que tenen peixeres de més de 4 m. de profunditat en comptes de fonaments on es crien milions de peixos que més tard es vendran a Europa i Japó.
– Cases i cases penjades a la vora del riu i un munt de ponts per anar d’una banda a l’altra.

IMG3_3668.jpg

IMG3_3717.jpg
Les barques tenen ulls per espantar als monstres del Mekong

 

IMG3_3782.jpg

IMG3_3948.jpg

Ara estem a Chau Doc, molt a prop de la frontera amb Cambodja, i aquest és el nostre últim dia a Vietnam. Demà agafem una última barca pel Mekong -de 8 hores- que ens portarà fins a Phnom Pehn amb creuament de frontera fluvial inclòs. Tam biêt Vietnam!!

Esta entrada fue publicada en Viet nam. Guarda el enlace permanente.