Cao daism. La religió del Vietnam

Si els estrangers ja ens fem un embolic quan viatgem a Àsia i intentem entendre les diferents religions d’aquest continent (budisme mahayana?, budisme theravada?, taosime?, animisme?, confusionisme?) la cosa es complica quan arribes a Vietnam i algú et parla del Caodaisme. A grans trets… el Cao daism va néixer a principis del S.XX i pretén ser la religió ideal agafant les “millors” idees d’altres religions, creada per un vietnamita i oficialitzada el 1926. De tot el que diu la guia el que més ens crida l’atenció és aquesta és una religió que venera gent com Descartes, Shakespeare, Víctor Hugo o Lenin i tot i que sabíem que no entendríem ni la meitat de les idees del Caodisme, ens hem conformat amb veure el temple més gran i més important d’aquesta religió, cerimònia de les 12 inclosa. Una experiència kitsch que més que en coses espirituals ens ha fet pensar en un enorme taulell del parxís :S

IMG3_3626.jpg

IMG3_3620.jpg

IMG3_3610.jpg

IMG3_3533.jpg

Bé, evidentment aquesta, com qualsevol altra religió o filosofia, és impossible d’explicar de la manera que acabem de fer-ho però…

Esta entrada fue publicada en Viet nam. Guarda el enlace permanente.