Ho Chi Minh City. L’antiga Saigon

De Hoi An a Saigon hi ha 24 hores de bus. Es pot parar a les platges de Nha Trang o de Mui Ne per no fer-ho tot seguit però els edificis rotllo Benidorm del primer i els resorts del segon ens han fet passar de llarg. Bé, la realitat és que anem una mica justos de temps… i hem decidit plantar-nos directament a Ho Chi Minh City, l’antiga capital de la Indochina francesa ;). Aleshores HCMC era una ciutat coneguda amb el nom de Saigon, amb avingudes i edificis d’estil europeu, un enorme barri xinès (Cholon) i la barreja de gents i negocis típics de les colònies.
Actualment HCMC (encara se la pot anomenar Saigon si et refereixes al districte 1 de la ciutat) està creixent a la manera occidental -edificis alts i amb poca gràcia- i tot i que encara manté algun racó estil S.XIX no té l’encant que ens esperàvem. De fet, les coses que ens han sorprès o agradat més no són vietnamites… A destacar la Jade Emperor Pagoda, d’estil xinès i fosca (fa una mica de por) i el Mariamman Hindu Temple, l’únic temple hindú en funcionament de la ciutat.

IMG3_3455.jpg

IMG3_3474.jpg

IMG3_3500.jpg

IMG3_3503.jpg

IMG3_3516.jpg

Per cert, tot i que no és el nostre estil, la manera més fàcil de moure’s per Vietnam és amb els open buses. És a dir, no amb transport públic sinó amb transport d’agència. No només ens hem estalviat barallar-nos amb conductors d’autobusos per pactar el preu sinó que ens han deixat davant l’hotel que volíem a HCMC. I tenint en compte que plovia el diluvi universal a la nostra arribada i que els carrers tenien un pam d’aigua (i no exagerem) hem agraït la comoditat.

Esta entrada fue publicada en Viet nam. Guarda el enlace permanente.