Luang Prabang. A 12 hores en bus de Vientiane

A la ciutat més important del nord de Laos s’hi continua respirant calma i tranquil·litat. En realitat és també més un poble que una ciutat, plena de temples en actiu, plena de monjos (més que a la capital fins i tot) que passegen pels carrers sota paraigües des de primera hora del matí quan la gent els hi ofereix menjar (ells tenen prohibit cuinar així que s’alimenten gràcies a la caritat de la gent). Nosaltres vam arribar aquí a les 6, després de passar tota la nit en un bus incòmode i ple de caixes i paquets, just a temps per veure a tots els monjos recollir les ofrenes.
A part de monjos a LP hi ha un munt de carrers i carrerons, palmeres i vegetació selvàtica, i restaurants i cafès encantadors (fa mesos que no esmorzàvem crusans com els de Laos). Herència francesa imaginem, i producte d’una evolució turística coherent perquè tot aquí està fet amb molt bon gust i sense trencar l’harmonia i l’atmosfera de pau que s’hi respira. A més de ser molt tranquil per cert, a Luang Prabang es pot dormir en guesthouses per 2€ l’habitació (més que correcte i on ens hem ficat nosaltres) o en hotels colonials de luxe per 150. I tot això envoltat pel riu Mekong i el riu Nam Khan que són una part principal de la vida d’aquesta ciutat. Cap al vespre, quan marxa el sol pesat, es munta un mercat al carrer principal de menjar i objectes de regal de cara al turista i es pot sopar a la vora del riu.
A una hora en tuktuk des de LP (2€ anar i tornar si t’ajuntes un grup de 4-6 persones) hi ha unes cascades que acaben en forma de piscines naturals on s’hi pot fer més d’una capbussada. L’excursió no està mal i l’entorn és molt guapo. Això sí, els pocs o molts turistes que estem a Luang Prabang, depèn de com es miri, venen aquí així que a primera hora de la tarda les piscines estan a tope.

IMG3_2607.jpg
IMG3_2499.jpg
IMG3_2518.jpg
IMG3_2555.jpg
Els interiors dels temples estan plens de gravats. Aquest és del Wat Xieng Thong

 

IMG3_2634.jpg

I a partir d’aquí la idea es pujar fins a Nonk Kiaw amb barca pel riu on diuen que hi ha uns paisatges impressionants.
PD: Avui no perdonem el massatge!!

Esta entrada fue publicada en Laos y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

6 respuestas a Luang Prabang. A 12 hores en bus de Vientiane

 1. el primo dijo:

  eis!!
  això d Laos pinta molt i molt bé. hi ha un pont aeri x anar-hi? xD kina enveja amb tantes vacances, i jo aki treballant com un negre per mantenir el país, això no és just :'( i a sobre lo dl massatge… si es q està molt mal repartit el món
  cuideu-vos molt parella!!!!!!!!

 2. Marc dijo:

  Hola de nou. Llegint llegint he vist que Laos es el pais que potser busco jo, budisme, tranquilitat, bon menjar. Me’l apunto com un destí possible..
  Pero… es que en tinc tants de destins possibles que amb 20 dies l’any de vacances no m’ho acabaré mai. Força desde Manresa i ja espero la pròxima crònica. Petons.

 3. Xavi dijo:

  Hola! soc el Xavi (dels de siamtasmania) m’alegro molt que disfruteu tant de Laos! A nosaltres tb ens va encantar. Si voleu veure el Laos tranquil, relaxat… baixeu a Si Pan Don (crec que ho he escrit raonablement be).
  Salut!

 4. SíL dijo:

  Molt bé, així m’agrada! Vusatrus aneu prenent nota de massagitus i halus, que quan torneu haureu de fer desmostracions de tot el que heu après jajaja 🙂 Petonets, reis!

 5. mireia dijo:

  Hola! No he arribat a temps de dir-vos que no us perdeu la pagoda daurada de Vientiane i que el Buda park (si no l’heu vist ja) és evitable, una mica massa kistch…Si voleu veure el LP profund, creueu el Mekong a l’altre costat amb una barca local. Ah! Una altra cosa totalment innecesària (al menys per mi) de camí cap al sud, és Vang Vieng (és un port aventura per guiris!). Petons

 6. montsesolis dijo:

  Hola des-de viena petons les fotos com sepre dimpresio .

Los comentarios están cerrados.