Zhongdiang. El Shangri La perdut a Yunnan

Abandonat el Tíbet ens plantem a la província de Yunnan (que reuneix fins a 28 ètnies diferents), començant per un poblet encantador que es diu Zhongdiang. Aquest lloc sembla haver canviat en els últims anys i ara mateix té una part antiga molt interessant, plena de carrers empedrats, cases de fusta, restaurants decorats amb més gust que a qualsevol altre part del país i una plaça central on s’hi poden veure dances tradicionals. O almenys això és el que ens vam trobar nosaltres ahir ;), tot el poble reunit i dançant durant més de 2 hores. En general es respira un ambient relaxat i tranquil, fa fred -encara estem a 3.200m- i tot i els grups de turistes, ens hi hem sentit molt a gust.
A destacar… paradoxalment la ciutat antiga és actualment la part més nova amb un munt de cases que s’estan reconstruïnt. Possiblement seran hotels, restaurants o botigues de souvenirs però els edificis mantenen l’estil del Zhongdiang de fa anys i això s’agraeix. Si algú s’anima a muntar un xiringuito en aquest lloc remot, hi ha cases en lloguer.

IMG3_0991.jpg

IMG3_0986.jpg

IMG3_0891.jpg

Yunnan s’ha mantingut des de sempre una mica aïllada de la resta de Xina i possiblement per això, encara es poden trobar tribus vivint i vestin de formes tradicionals. El caràcter de la gent és molt diferent, són molt més amables, i tenim la sensació que la qualitat de vida d’aquesta zona també és millor.

Esta entrada fue publicada en Xina. Guarda el enlace permanente.

9 respuestas a Zhongdiang. El Shangri La perdut a Yunnan

 1. montsesolis dijo:

  Eiiiiiis le vestimenta mol tradicional,
  les bambes mol actuals.
  PD: feliçitats CRISTINA de tota la famili.

 2. cris domont dijo:

  FELICITATS,Crista!!!

 3. SíL dijo:

  Felicitaaats, Cris! Que Santa Cristi us cuidi com fins ara 😮
  Muaaa!
  SíL

 4. Amor dijo:

  Hola lolis,
  és el meu primer missatge. Us vaig sentir a Radio Bcn i des de llavors, no m’ho trec del cap. Quina enveja feu!!
  Felicitats a la CRISTINA

 5. cris dijo:

  Ohhhh, gracies a tots/es! vaig celebrar el meu sant amb un pastis de xocolata amb gelat q te cagas… xino, pero que te cagas

 6. sandra dijo:

  Felicitats Cris! Per cert, ahir vas sortir a l’anunci del KM33. Ja només ens faltava veure-os a la tele!Comencen la setmana vinent…em sembla que quedarem per veure’l. Petonets als dos!

 7. arnauprimer dijo:

  kullo això ès l’últim… ara per la tele.Confirmat l’anunci del KM 33. Ara que ja has provat el pastis,felicitats cris, amb una mica de retras oi ? però tots els sants tenen la seva novena.

 8. belen dijo:

  Hola! He mirat la programació que ens arriva de la tele per actualització de teletext y web (sí, aun me sigo comiendo estos pollos :P). Segons aquesta info, km33 s’emet per TV3 els dilluns a les 23:00h. La propera emissió del programa és el día 31 amb títol “INDIA”. La segona emissió és el dia 07 d’Agost amb el capítol “BRASIL”, on 2 dels 3 protagonistes són els lolis. Us aniré informant si hi ha canvis 😉

 9. nebes dijo:

  TARD…XO FELICITATS CRIS!!! JO AVUI TB MENJARÉ UN PASTÍS DE XOCO (CATALÀ) A LA TEVA SALUT!!JEJEJE..

Los comentarios están cerrados.