Ruta cap l’EBC III. Monestir de Shigatse i la relació tibetano-xinesa

De Gygantse sortim cap a Shigatse, una ciutat amb més presència xinesa que tibetana. Parem allà només per veure el monestir de Tashilhunpo, un lloc gegant amb uns murals força interessants. Dinem i continuem camí cap a Lhatse.
Lhatse és una ciutat gris, sense cap interès de cara als viatgers. La part positiva de parar aquí per això, és que aconseguim parlar amb un tibetà sobre els xinesos. És bastant delicat intentar parlar d’aquest tema perquè poses en un compromís als tibetans però hi ha un noi cec a l’hotel on ens allotgem que està encantat de practicar el seu anglès i deixar-se anar. Definitivament els tibetans odien els xinesos, els troben mentirosos, irrespectuosos, evidentment invasors. I el tren dels nassos és una putada en paraules del noi, perquè si fins ara ja arribaven un munt de xinos al Tíbet, ara el número es multiplica descaradament. També ens comenta que el govern xinès està asfaltant totes les carreteres amb l’únic interès de facilitar els viatges als grups organitzats, mentre que són famílies senceres de tibetans les que treballen de sol a sol. I nosaltres ho hem vist amb els nostres ulls. Per animar al noi li diem que a nosaltres tampoc ens agraden els xinos però sí els tibetans, i amb això el deixem la mar de feliç. I a nosaltres també, aquesta és una conversa que confirma les nostres sospites…

IMG3_0240.jpg

IMG3_0211.jpg
Esta entrada fue publicada en Ti­bet, Xina. Guarda el enlace permanente.