Benvinguts a la màgia del Ti­bet: El circuit de Barkhor

No sabem ben bé perquè però només arribar a aquesta zona se’t posa la pell de gallina i comences a sentir una agradable sensació al veure als peregrins i peregrins que vénen aquí a pregar. És pura religió… però té una màgia que t’atrapa.
Al centre de la part tibetana de Lhasa hi ha la plaça de Barkhor, just davant del Temple de Jokhang, el temple més sagrat del món budista tibetà. Al voltant del temple hi ha tot un conjunt de carrerons empedrats plens de gent que circumval·len aquesta zona en el sentit de les agulles del rellotge entonant càntics i mantres.
Passejar per aquesta zona, anomenada el circuit de Barkhor és increïble. Es barrejen ètnies, pentinats, barrets, teles de colors diferents i rostres que destaquen sobre les parets blanques amb finestres decorades amb colors vius i plantes. Tot plegat fa que els ulls vagin d’una banda a l’altra sense descans.
A l’apassionant seguit d’imatges amb què et topes s’hi afegeix una música constant de veneració i pregària. D’una banda sents l’arrossegar de mans i cossos contra el terra dels peregrins que preguen davant del temple Jokhang. De l’altra una constant murmuració d’oracions, el voltar dels molinets i el soroll que fan els collars de meditacions, de 108 boletes que la majoria van resseguint amb els dits mentre canten. Recomanem perdre’s hores per aquest carrers, també plens de paradetes d’antiguitats, robes tibetanes, tires de pregàries, collarets i infinitat de coses més. Una bona opció és aturar-se en qualsevol punt del circuit, apartar-se del camí i dedicar-se a observar la riuada de gent que passarà per davant durant tot el dia. El més interessant de tot plegat és adonar-se que això és un centre de peregrinatge real i aquí els turistes estrangers per sort, som minoria.

IMG2_9739.jpg
Plaça Barkhor amb el temple de Jokhang darrere

 

IMG2_9606.jpg
Està ple de gent fent voltar els molinets de pregària

 

IMG2_9541.jpg

IMG2_9619.jpg
Dones de l’ètnia Amdo

 

IMG2_9714.jpg

IMG2_9803.jpg
Els Khambas es trenen els cabells amb fils vermells i pedres

 

IMG2_9783.jpg

IMG2_9760.jpg
Esta entrada fue publicada en Ti­bet, Xina. Guarda el enlace permanente.