El Tai Shan, una de les 5 muntanyes sagrades de la Xina. De la Porta Vermella fins a dalt, 6.600 graons

El Tai Shan és la muntanya taoísta més venerada de Xina i per tant un centre de peregrinació per la majoria dels xinesos. El camí fins a dalt està empedrat i fet a base d’escales i cada x metres trobes temples, escriptures sagrades i llocs on fer ofrenes. El camí pot arribar a ser bastant dur, sobretot a la part final on l’inclinació de l’escala és molt bèstia, però és curiós com un cop a dalt t’adones que tant d’esforç ha servit per trobar-te amb una mena de Port Aventura a la xinesa i tota la màgia se’n va a la merda. Restaurants, hotels, botigues de souvenirs… fins i tot hi pots pujar amb funicular. Sembla doncs que la crema d’encens, els candaus (on escrius el teu nom i deixes allà després de demanar un desig), les cintes vermelles… són part d’un ritual que cada vegada té menys significat. De fet, la majoria de xinesos/es pugen a la muntanya amb tacons, bolso i pantalons de pinces (en realitat van així a tot arreu).
Tot i això, diuen que qui puja a peu fins al cim del Tai Shan viurà fins als 100 anys i per part nostra, missió complerta 😀

IMG2_8111.jpg

IMG2_8086.jpg
Esta entrada fue publicada en Xina. Guarda el enlace permanente.