Mercat nocturn de Kaifeng. De camí cap al Tai Shan

Quan surts de la ruta turística habitual t’adones de vàries coses: 1) tot és encara més complicat 2) no hi ha guiris 3)amb una mica de sort els xinesos que et trobaràs estaran encantats d'”ajudar-te” perquè no estan tan acostumats als estrangers.
Això és més o menys el que ens hem trobat a Kaifeng, una ciutat a mig camí entre Xi’an i Shanghai on hem fet una parada tècnica (“lease” passar la nit abans de continuar cap a Tai’an). Hem escollit Kaifeng bàsicament perquè té un mercat nocturn molt interessant. Ara, oblidat de les oficines d’informació turística, de poder comprar bitllets de tren (les cues a les taquilles són quilomètriques) i d’albergs o hotels amb cara i ulls excepte els de luxe (on es pot regatejar i aconseguir una habitació full equip per uns 18 €). A més era dissabte i estava tot ple 🙁
A destacar del mercat:
– Gelatina calenta amb flors (una espècie de postre molt dolç)
– Impressionant la manera de preparar els lamian, uns fideus que estiren just abans de servir-te.
– Parades i més parades de menjar.
La comunicació és difícil i ho triem tot a dit. Però a Kaifeng sembla que tothom és de bona pasta i resulta divertit intentar fer-se entendre, ells s’ho passen la mar de bé i se’n riuen de nosaltres que dóna gust.

IMG2_8066.jpg

IMG2_8054.jpg
Esta entrada fue publicada en Xina. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Mercat nocturn de Kaifeng. De camí cap al Tai Shan

  1. eduard roca dijo:

    M’encanta la foto del paio dels fideus

  2. mariona dijo:

    Doncs lamentablement discrepo i molt de vosaltres. Vaig ser a Kaifeng fa una setmana i mitja i en vaig sortir per cames. Ni amables, ni simpàtics, ni encantadors, ni entranyables. Res de res. Com a molt, esquerps i especialment desagradables. Però vaja, suposo que depèn de qui trobes i quantes hores portes de tren sense seient….
    I encara estem intentant aconseguir els bitllets de tren cap a Tai Shan. No hi ha haver manera humana de fer-ho, de manera que vam acabar a Zhengzhou…
    Apa, salut!

Los comentarios están cerrados.