Datong. Provincia de Shanxi. Coves de Yungang

Sortim de la moderna Beijing en un tren nocturn que ens porta a Datong, una ciutat (ull, perquè té 2,7 milions d’habitants) del nord de Xina amb les mines de carbó com a principal motor econòmic. A les afores hi ha un complex budista arqueològic impressionant, amb un munt d’estàtues gegants excavades en plena muntanya, construït quan Datong va ser capital del imperi de la dinastia Wei (cap al 400 d.C.). Immens i totalment recomanable.
A part d’això, la ciutat és lletja, lletja, sense res més a veure -més enllà d’un temple a les afores via tour organitzat-. La part “positiva” és que comencem a veure l’autèntica Xina… aquí els carrers estan bruts, la gent fuma dins els autobusos, les escopinades són habituals (amb “arrastre del pollo” inclòs) i les cartes dels restaurants ja no estan ni en pinyin ni en anglès. Moment perfecte per començar a aprendre alguns símbols xinesos i saber què demanem exactament als restaurants. De moment identifiquem poca cosa (els bàsics: porc, pollastre, vedella, ànec, arròs i fideus), però no passem gana ;). I sinó, sempre queda l’opció d’escollir a dit i esperar a veure què et porten, que també ho hem fet 😀

IMG2_7574.jpg

IMG2_7571.jpg

IMG2_7554.jpg
Esta entrada fue publicada en Xina. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Datong. Provincia de Shanxi. Coves de Yungang

 1. jjcio dijo:

  hole hole, plimitos el xino aquet de pedla te les mateixes urejas q el palomino.. una duda l’escopinada con alastle d pollo… el pollo tiene glipe(es pel felma una idea de quin colol son el gapos del xinos)aaggg q asco, ma quedo amb les pelotillas d toda la vida q son mes dicretas. plimitos me despido chao chochin chao pichin.
  P.D maikimax un beso
  P.D2 montse un altre (a tu 2 besos pero no li diguis a la maikimax que s’enfada jiji)
  ufff casi me olvido (QUINES FOTOS MES GUAPAS) ara si mmmmmuuuaaaaaaaaa

 2. Xersi dijo:

  Nenssss!!!! Dues coses; La 1ª:Que han enderrocat el mercat de les còpies de Shanghai….aprofiteu a comprar e Beijing!!!!
  La 2ª: EL buda que hi ha darrere del Pepito, serà qualsevol cosa, però SORD no ho crec!!!

 3. pao dijo:

  Epa! en este capitulo se imaginan que quisiera me cuenten todo, no entiendo catalan buhhhh!!!!

Los comentarios están cerrados.