Beijing. Dia 4. I més temples (Temple del cel), el Liulichang Market i acrobàcies

Des de que hem arribat no deixem de veure coses típiques i tòpiques però és que, ara que som aquí, no volem perdre’ns res encara que a vegades tot s’assembli una mica. És el cas del Temple del Cel, situat enmig d’un parc enorme (enorme vol dir que fa 267 ha.) on s’hi poden veure sobretot dues coses una mica diferents: una és l’altar circular, restaurant recentment; l’altra és la paret de l’Eco, que ara mateix està en remodelació, així que ens hem quedat sense comprovar si és cert que el que tu dius en un punta ho sent una altra persona a l’altra banda, a 65 m de distància. Sempre i quan no hi hagi xinos pel mig, cosa que és difícil. El temple per cert, té una història bastant interessant… i és que les construccions, vistes des de dalt, tenen forma rodona, segons la creença xinesa que el cel és rodó, i en canvi, els interiors són de base quadrada, perquè la creença diu que la terra és quadrada.

IMG2_6917.jpg
IMG2_6924.jpg

Relativament a prop (al mapa tot sembla aprop!!!) del Temple del Cel hi ha un “mercat” d’antiguitats i art al carrer Liulichang (bastant guiri, però força tranquil i ampli com perquè la passejada sigui agradable) on t’agafen ganes de començar a comprar quadres i robes i pinzells i figuretes… per deixar-te la casa (la que no tenim) mona, mona 😉

IMG2_6945.jpg

Ah, i per acabar el dia, acrobàcies i contursions xineses!!! Circ du Solei en versió d’estar per casa però molt divertit i més autèntic (els canadencs van venir a reclutar gent d’aquí no?) 😉 En el nostre cas hem anat al Teatre Wan Sheng, on tots els acròbates eren nens i nenes fent barbaritats vàries d’aquelles que et tenen tota l’estona dient, ai, hòstia, aquests es maten! El que ens ha fet més gràcia és l’ambientació, la música i les coreografies, molt a l’estil dels primers dibuixos animats que alguns vam veure d’aquest continent rotllo Arale i moviments corporals que barregen l’estil Power rangers i l’estil Kung Fu! Yaooooooooo ha!

IMG2_6963.jpg
Esta entrada fue publicada en Xina y etiquetada . Guarda el enlace permanente.