Beijing. Dia 3. Yonghe Gong o El Temple dels Lamas

Decidim agafar un bus urbà per primer cop. El metro ens queda molt lluny de casa i no volem agafar gaires més taxis que la comoditat enganxa bastant. Fins aquí tot ok però, com sabem quin bus hem d’agafar?! Ens plantem en una parada de busos i comencem a donar-li voltes al mapa intentant saber on som exactament. La veritat és que no ho tenim gaire clar així comencem a mirar els cartells dels autobusos que tenen escrit en pinyin (“xinès escrit en alfabet occidental”) des d’on surten i fins on arriben intentant deduir si pel camí passen per algun lloc que nosaltres coneixem i que ens vagi bé. Mmm… complicat. Just quan estem a punt d’agafar el primer bus que arribi “asac” apareix l’ajuda en forma de noi en bicicleta i un anglès macarrònic. Li diem gràcies 10 vegades (xie xie) perquè tot i que el paio ha trigat 5 minuts en explicar-nos quin bus ens va bé, sabem que ens plantarem davant del Temple dels Lames per 1 quay cada un (0,10 cèntims d’euro).

IMG2_6461.jpg
Exemple de rètol on indica el recorregut de l’autobús 815, tot en xinès 😉

El Yonghe Gong no s’ha remodelat recentment però en canvi és de les coses més ben conservades que hem vist de moment. Es tracta del temple tibetà més prestigiós fora del Tibet i és enorme, i com a reclam turístic té una estàtua de buda que fa 26 m d’alçada (feta d’un sol arbre). A més, s’aprecien de conya els colors, la decoració d’armaris i altres objectes, hi ha budes per tot arreu i de totes formes i mides i un munt de gent fent ofrenes amb encens, que potser una de les coses més interessants de veure, la devoció de la gent i els rituals… ja ens estan entrant ganes d’anar al Tibet ! (serà d’aquí un mes)

IMG2_6895.jpg

IMG2_6894.jpg

IMG2_6884.jpg

IMG2_6867.jpg

PD: Avui hem quedat amb la Mònica, una noia de Vic que fa 6 anys que viu a Beijing. Entre moltes d’altres coses ens ha comentat que la ciutat ha canviat moltíssim en els últims 3 anys i que la majoria d’edificis (tots enormes) que estem veient ara, no existien. La Pequín de sempre, amb hutongs (carrerons estrets), cases baixes i rickshaws està desapareixent.

Esta entrada fue publicada en Xina. Guarda el enlace permanente.

7 respuestas a Beijing. Dia 3. Yonghe Gong o El Temple dels Lamas

 1. arnauprimer dijo:

  Kullo…. això és una aventura contínua.
  Be… be… be…

 2. nebes dijo:

  jajajaja…xie xie…això és divertidíssim!! com m’agradaria veure per un forat la cara de moc quan us intenten dir algo o intenteu comunicar-vos…juasss juass…us imagino amb cara de dibuixos tipu Arale, els ulls només en forma de ratlla fina i la gota gorda caient-vos pel costat dret de la cara!!!!jajajaja…nens…a aprendre xinès!!! i sisplau…proveu alguna cosa rara tipus serp o cucs o el que sigui!!!muaaaaaassssss

 3. Luisa Manuel dijo:

  Ei¡¡¡¡¡¡ xatus,que los vientos os sean favorables.

 4. Nikolai dijo:

  Hola chicos.
  Me alegro que ya hais vuelto a viajar. Ahora puedo seguir otra vez a vuestras aventuras y fotos como siempre muy chulas. Oye, tengo un muy buen amigo canadiense que vive ahora en Puyang en la provincia de Henan (al sur de Beijing). Si quereis, seguro que os ayudaria en cualquier manera. Tambien, si os vais a Taiwan, tengo otro muy buen amigo ensenando ingles en Taipei … y mi hermana esta en Japon … una lista sin fin. Un abrazo.

 5. El Quim (de la Roser Plana) dijo:

  Per fi a la Xina! No intenteu entendre res; ells tampoc ho entenen; deixen fer i passar. És un món molt complicat, sé de gent q després de viure-hi anys, no entenia res. I no t’ajuden, tampoc. Hi vaig ser el 1990; no us perdeu l’exèrcit de terracota de Xian! I a provar de menjar més coses, us falta molta experiència gastronòmica xinesa… Q tal els ous fermentats sota terra, gos, gat, serps,venes i tendons…? Bon viatge!

 6. Joanaina dijo:

  Ualaaaa! Ja sou a la Xina! 😀
  Jo demano que proveu un escorpí d’aquests o un bitxo raro i que ens en feu la crònica jajajaja 😀
  Res, q us segueixo i que vagi molt bé!

 7. belen dijo:

  Segur que ja han menjat alguna cosa d’aquestes sense assabentar-se!! 😉
  Bon viatge!!

Los comentarios están cerrados.