Fernando de Noronha: un aquari gegant

Aquesta illa de només 17 km2 és increïble. Hi ha gent que ve a Fernando de Nornoha exclusivament per bussejar perquè la visibilitat d’aquestes aigües arriba als 40m i la fauna marina que hi ha aquí és brutal. Però pels que només tinguin oculos de mergulho, Noronha és igualment el paradís. Només amb un tub i unes ulleres i sense necessitat de submergir-se més de 3 metres hem vist meravelles i des de fa 2 dies tenim una cara de tontos feliços que no ens la traiem de sobre. La raó? Hem vist i ens hem banyat entre tartarugues (tortugues!!!) de més d’un metre (i no exagerem), tubaraos, és a dir, taurons… -vegetarians, però taurons!-, mantes o rayas, moltes tan a prop de la sorra que has d’anar amb compte de no trepitjar-les, dofins, un navío grec enfonsat a 25 metres de la costa i milers i milers de peixos de colors brutals i formes curioses. Res, que ens hem sentit com en Jaques Costeaus però amb peus de pato. I el millor de tot plegat és que per veure tot això només fa falta anar a cada una de les platges de l’illa. En totes elles veus mínim, un munt de peixos. Si a més busques a un guia que t’acompanyi, aleshores ja és la hòstia.
Detalls: A la praia d’Atalaia s’hi ha d’anar al matí i fer cua perquè l’accés és restringit i el temps d’estada limitat. El motiu? Quan la marea està baixa aquesta platja és una piscina natural de menys d’un metre de profunditat amb una aigua totalment cristal·lina i un munt de peixos. Bru-tal. Per evitar qualsevol dany a la fauna i flora està prohibit entrar-hi amb peus d’ànec i no s’hi pot estar més de 30 minuts. La Baia do Sueste és ideal per nedar entre tortugues i per veure l’Eleani Stathatos, el vaixell enfonsat s’ha d’anar a la praia do Porto. I per últim, per veure els dofins el millor és contractar una excursió amb vaixell, on també es pot aprofitar per fer Aquasub, és a dir, posar-se unes ulleres i un tub i deixar-se arrossegar per l’aigua lligat a una corda mentre per sota et van passant peixos i peixots varis, tortugues i si tens sort, algun dofí. Hem dit ja que aquest lloc és una passada?

IMG2_5389.jpg
IMG2_5278.jpg
IMG2_5256.jpg
IMG2_5292.jpg
Esta entrada fue publicada en Brasil y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Fernando de Noronha: un aquari gegant

  1. martac dijo:

    …una cara de tontos feliços que no ens la traiem de sobre. La raó? QUE HEU DESCOBERT BRASIL!!! O MELHOR PAIS DO MUNDO!!! ATE LOGO E MUITOS BEJOS!

  2. cris domont dijo:

    k wapa k ets cris!!!!

Los comentarios están cerrados.