Els Lençois Maranhenses. 1.500 km de dunes

Fa uns quants dies que no para de ploure així que la nostra visita a un dels llocs més increïbles que hem vist en aquest país, el P. N. de Lençois, ha estat passada per aigua. Per culpa d’això no tenim fotos (la càmera millor al cotxe) d’unes dunes immenses, de formes molt suaus, amb passadissos i corbes estranyes moldejades pel vent i d’unes llacunes d’aigua transparent increïbles. Des de dalt de les dunes l’aigua de les llacunes es veu de color turquesa cristal·lí. Des de dins et veus a tu mateix perquè no hi ha absolutament res més que aigua i la sorra del fons. En alguns punts les llacunes tenen bastanta profunditat i no toques a terra. En altres pots estirar-te o quedar-te de peu cobert d’aigua fins al coll i en el nostre cas, veure caure l’aigua de la pluja. Aquestes llacunes són d’aigua dolça i només es formen en l’època de pluges (de febrer a juliol) i la resta de l’any desapareixen així que el millor moment per visitar el parc és quan ja ha plogut una mica. Però de debò que és una dels paisatges més al·lucinants que hem vist així que plantegeu-vos arribar fins a aquesta part del Brasil els que tingueu intenció de venir.
PD: Des de Barrerrinhas, poble lletjot i caòtic, surten un munt de 4×4 a les 10 i a les 14 (no pagar més de 25 R p/p) que et porten fins a les dunes (previ creuament de bassals de metre i mig de profunditat) i un cop allà pots anar fins a la laguna azul i quedar-t’hi (preciosa) o seguir caminant i banyant-te a cada una de les llacunes que et trobes. Recomanable un guia per no perdre’s entre tanta sorra i tants pocs punts de referència. Si no plou el millor és contractar un guia i caminar durant un parell de dies pel parc, fer nit en mig de les dunes i veure sortir el sol, que deu ser increïble.
PD2: Una bona opció és visitar Caburé (ens ho han recomanat molt) i baixar en barca pel riu Preguiça fins arribar a Barrerrinhas o des de Caburé a Atins i aleshores fer caminant el parc. A nosaltres la pluja ens ha tocat els pebrots aquests dies així que hem tirat pel dret.

Esta entrada fue publicada en Brasil y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.