Cachoeira: Irmandade da Boa Morte i ball de bastons a la bahiana

Abans de marxar de l’estat de Bahía havíem d’escollir entre anar a una de les illes de la Bahía de todos los Santos o anar fins al poble colonial de Cachoeira (a 2 hores de Salvador). Ens vam decidir per la darrera opció perquè Cachoeira és un dels centres religiosos i espirituals més actius del candomblé (culte religiós afrobrasiler d’origen yoruba i en honor als orixás). Al final, però, vam marxar sense poder assistir a cap celebració i amb la sensació que Cachoeira és un lloc massa tranquil excepte en les dates en què se celebra el Festival de la Boa Morte (quan tot el tema religiós deu tenir més presència que no pas ara). Això sí, almenys vam poder veure les talles de fusta (també d’influència africana) que són famoses per aquesta zona del reconcavo.

IMG2_3493.jpg

IMG2_3495.jpg

PD: Ens vam oblidar de preguntar què significa el símbol de la foto…aquesta mà rara, algú ho sap???, jordic? martac?
I se’ns havia oblidat parlar de la Fundaçao Balé Folclórico da Bahía!! Val molt la pena gastar-se 20 reais en aquest espectacle que se celebra al Teatro Miguel Santana del Pelourinho i on es pot veure una representació de les diferents danses i rituals de la zona. Im-pres-sio-nant i molt professional, no com les imitacions barates que et trobes pel carrer on qualsevol amb un tambor i un berimbau fa capoeiras per fotre-li la pasta als turistes.

Esta entrada fue publicada en Brasil. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Cachoeira: Irmandade da Boa Morte i ball de bastons a la bahiana

 1. Carmen dijo:

  Es tracta d’ un amuleto ( no sé cóm es diu en català) per atraure la bona sort i la felicitat. I ara vé el més divertit: sabeu cóm es diu en portugués? “Figa” Hiha molts penjolls
  i pulseres amb figues. Boa sorte!!

 2. paula dijo:

  como disse a Carmen, é um símbole de sorte. Qdo desejas que algo aconteça: faça Figa………
  bjos da familia SIRI

 3. Jorge dijo:

  Hola: La mà amb el dit fora no recordo que simbolitzava. L’altre foto es un “carranca”, pronunciat “CAJJJJANCA” amb força. Diuen que és el símbol d’una deitat i que espanta els mals esperits. Ells et recomanen “si en compres un de petit” posar-lo a casa davant la porta d’entrada per tal que no n’entrin. Salut, sort i ànims

Los comentarios están cerrados.