Esteros del Iberá. A veure qui és el guapo que fica la mà a l’aigua

Al nord-est d’Argentina, i de camí cap a Iguazú, hi ha la reserva d’Esteros del Iberá. Fa tot just un parell d’anys que el pantanal argentí ha començat a explotar-se i per tant la infraestructura no està molt desenvolupada (tan entrar com sortir pot ser una mica complicat). Però la cara bona de la moneda és que aquesta reserva de 1.300.000 hectàrees no està tan tocada per l’home com el Pantanal do Mato Grosso de Brasil i en canvi s’hi pot veure el mateix (o això diuen). Caimans o yacarés, capybaras o carpinchos (de la família de les rates, les més grans), cervatillos de pantano, monos, piranyes i infinitat d’aus. I nosaltres encara no havíem vist res de tot això així que arribar-se fins aquí ha valgut més que la pena 😉 A més, a part de bèsties vàries, la caiguda del sol des de la Laguna Iberá és brutal.
Dades pràctiques: Des de Mercedes surt un autobús a les 11.00 (tot i que no és gens gens puntual) cap a Colonia Carlos Pellegrini, un “poble” al costat de la Laguna d’Esteros des d’on es poden fer caminates i passejos en barca. Es pot fer per lliure o contractar una excursió des de Mercedes que inclou allotjament a Colonia + sopar i esmorzar, transport des de Mercedes i caminata + excursió de 2h. en barca. La diferència de preu no és gaire a fer-ho per lliure i a Pellegrini no hem vist llocs per comprar menjar i només un parell de restaurants/comedores, així que potser val la pena. Almenys ara.

IMG2_1454.jpg
IMG2_1422.jpg
IMG2_1351.jpg
IMG2_1418.jpg
IMG2_1459.jpg
Esta entrada fue publicada en Argentina y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.