Ay, ay, ay, también hay playa en Uruguay. Barras de Valizas

La costa est d’Uruguay té un munt de poblets de platja (balnearios, com els hi diuen aquí) que podrien ser el somni de qualsevol hippy que busqués un lloc on retirar-se i fer collarets.* Valizas està entre Cabo Polonio (lloc on només es pot arribar amb 4×4 o cavall) i Punta del Diablo, poble de pescadors al que volíem anar abans de saber que els allotjaments baratets abunden més aviat per la seva absència. I com que no tenim tenda i Valizas té alberg a 20 metres de la platja, aquí ens hem quedat.
Valizas és un poble re-tranquilo, amb 4 cases de fusta mal posades, carrers de sorra, un mini-super i una platja quilomètrica amb dunes al fons. La sorra és fina i blanca però el mar… el mar és bravito. Això és l’Atlàntic, i és nota. Ara és temporada alta a Uruguay però tot i això a Valizas tampoc hi ha gaire gent. La majoria són uruguayans i argentins que vénen aquí a passar els seus 15 dies de vacances. Abunden les famílies, els nens i els gossos. Gringos 0.
A la nit no hi ha llum als carrers però els artesans s’encarreguen d’encendre espelmes a la “plaça” i als carrers on vénen collarets i pulseres. Els 4 restaurants del poble anuncien Parillada, buñuelos de algas, papas fritas y música en vivo. El millor de tot plegat és la sensació d’autenticitat, d’aïllament (s’arriba a Valizas per una carretera de sorra) i les ganes de que això continuï així durant molt de temps. Algun cop us heu preguntat com era el típic lloc guapo de platja abans de que es construïssin hotels i apartaments i vinguessin les masses? Valizas és la resposta. Aquí no hi ha ni internet, ni caixers autòmatics ni botiguetes. Això sí, et pots trobar un paio transportant llenya amb carro tirat per cavall per la platja aprofitant la marea baixa. 🙂

IMG2_1212.jpg
IMG2_1224.jpg
IMG2_1228.jpg
A Uruguay encara són més adictes al mate que a Argentina

* Per trobar aquests poblets s’ha d’anar més enllà de Punta del Este (el LLOC de platja més conegut d’Urugay, ple de famosos, d’argentins i de gent que vol deixar-se veure) i a partir de La Paloma i fins a la frontera amb Brasil.

Esta entrada fue publicada en Uruguay y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Ay, ay, ay, también hay playa en Uruguay. Barras de Valizas

  1. jjcio dijo:

    toma toma toma aixo si es un cos i no el d`mossos.GUPA per que som familia q sinooo. jaja (pep buen rollito hee)parella molts besitos i no dic res de que xulo que maco perque sempre diem el mateix i suposo q ja u saveu. un beso de part dels dos. a el dia 25 tinc el primer examen dels mossos ja us dire com va.

  2. beisols dijo:

    Pep, Cris… quina fe, gairebé un any fora i encara teniu humor d’escriure en aquesta web ;-). Amb lo bona que és chonchi planet i vosaltres erre que erre. Apa trempats a veure si ens veniu a veure en un país que no té manera de treure’s espanya de sobre, jejeje

Los comentarios están cerrados.