De El Bolsón a Calafate, no sé quantes mil hores en bus. Per fi trepitjem la Patagonia

En llocs tan remots i enormes com la Patagonia, a vegades anar d’un lloc a un altre pot ser molt complicat. O llarg. O diferent a com et pensaves. Nosaltres teníem la idea de baixar per la carretera 40, que seria la lògica i directa. La fàcil segons el mapa. De El Bolsón a El Chaltén i d’allà al Calafate.
Però resulta que aquesta ruta només es pot fer contractant un tour (pasta gansa) i l’alternativa “barata” és agafar un bus que et porti fins a Río Gallegos, a la zona Atlàntica d’Argentina. A l’altra punta d’on ens trobàvem. El bus en qüestió triga 24 hores en fer el trajecte i com que ja hem entrat en temporada alta (es va inaugurar oficialment el dia 1 de gener i des d’aleshores paguem una mica més per tot), t’has d’espavilar a reservar seient amb un parell de dies d’antelació. Perquè si el bus està ple, pots esperar 2 dies més al mateix poble on estaves o anar a un altre que és exactament igual que el primer i fer temps perquè al bus hi hagi “campo para 2”. Bé, tot aquest rotllo és per explicar que abans d’arribar al Calafate hem hagut de parar en un parell de pobles de més aviat poc interès (Esquel i Río Gallegos), passar un total de 30 hores en un bus, creuar part de l’estepa patagònica sota la pluja, per al final entendre perquè aquesta és una de les zones més increïbles del planeta.

IMG_9325.jpg

PD: Algú ha vist/recorda “Historias mínimas” ? De camí cap a Calafate vam parar en una gasolinera clavada a la de la pel·li… enmig del no res. On la noia es troba al “abuelo” que busca al seu perro Malacara? Aquesta. M’hi jugo 10 pesos a que és la mateixa 😉

Esta entrada fue publicada en Argentina. Guarda el enlace permanente.

1 respuesta a De El Bolsón a Calafate, no sé quantes mil hores en bus. Per fi trepitjem la Patagonia

  1. maikimax dijo:

    siuskadesiu a casa trankiletes nous pasarian akestas cosas!!! jo kda 10 min. tinc un bus a la ciutat, jo no lagafo pq no vui, pro seri, i es sempra i a uneuroimig tant al gener com al juliol, mira kapanyadete!!! besitus

Los comentarios están cerrados.