Mines de Potosí (claustrofòbics abstenir-se)

Última parada abans d’Uyuni: Potosí. Un lloc una mica més maco que Sucre (almenys pel nostre gust) i on un pot posar-se un casco de miner, botes d’aigua i ficar-se en una mina en actiu, amb les seves detonacions i perforacions incloses.
Abans de visitar les mines el primer que has de fer és comprar regals pels mineros: coca, coca-cola, alcohol de 96º (ells l’anomenen wisky de Bolívia), guants… I cada vegada que dins la mina et trobes amb algun miner, li dones un obsequi i ells segueixen currant una mica més contents. Perforen la mina amb unes broques del 15, fot un fred i humitat de collons, i a part, el soroll de les detonacions et fa dubtar sobre la seguretat del lloc (no cal dir que et venen al cap totes les desgràcies que abans has sentit sobre les mines). Sense oblidar que has de vigilar constantment amb el cap perquè els túnels fan metre i mig d’alçada. Els miners, per aguantar les condicions es foten més de 50 gr. de coca al dia (fulla eh…) i els veus passar empenyen carros de 2 tonelades amb les galtes inflades plenes de boles de coca.

IMG_7318.jpg

DSC02306.jpg
El Tío, ojo al rabo

PD: A dins de la mina pots fer-li una visita al Tío, que “vetlla” per la seguretat dels miners, i ells a canvi li fan ofrenes vàries.
PD2: Ah, també pots comprar dinamita pels miners (com a regal) o per ús personal, fins que no arribis a la frontera ningú te la confiscarà. De fet, el guia ens ha explicat que fa una setmana, 2 guiris van comprar-ne i volíen volar un tros de muntanya. (Jacob, t’animes?)

Esta entrada fue publicada en Bolí­via. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Mines de Potosí (claustrofòbics abstenir-se)

 1. montsesolis dijo:

  Eiiiiis q tal mineros ? les mans us delatan … molta pedra no ehu picat;
  PD: la foto molt ogirinal.

 2. Gerard dijo:

  Q pasa reporteros.
  A veure si pengeu unes fotos d’unes bones plantacions autòctones!!!. De cafè no, eh 😉
  Vinga, seguiu així.

 3. Laia dijo:

  Hola guapus!!! molt be eh, casi cola… pero estic amb la Montse! jeje
  Besitos. muuaaa

Los comentarios están cerrados.