Chachapoyas i la fortaleza de Kuélap

Després d’un altre nit en autobús hem arribat al poble de Chachapoyas (situat ja al departament de l’Amazones) que només pel nom que té, ja ens cridava l’atenció;). En realitat però, l’única raó per venir fins aquí (està com bastant llunyet de tot), és veure unes restes arqueològiques que tothom recomana com a excepcionals. Unes runes que no van ser descobertes ni pels colonitzadors espanyols (mala gent) ni pels inques.
Si es vol fer per lliure, s’agafa un colectivo de Chacha fins a Tingo (8 soles per persona) que està a una hora en cotxe (per una carretera bastant feta caldo). Un cop allà, comença una caminata de quasi 10 Km. i més de 1000 m. de desnivell fins a la fortalesa. Total, 3 hores i mitja de caminata (bastant durilla per algú en baixa forma –com nosaltres-, bufar i fer ampolles per algú acostumat a pujar muntanyes suïsses com el Christian). Un cop allà dalt pots comprar aigua, xocolata i jugo de durazno per recuperar forces i després començar la visita per aquest enorme complex de construccions esfèriques, un mur de més de 20 m. d’alçada i llames passejant-se entre els arbres. Les vistes són acollonants (Kuélap està a 3000 m. d’alçada), les runes potser no tan perquè encara estan quasi totes soterrades entre arbres i herbotes. Potser d’aquí un temps això serà la bomba, diuen que aquí es van fer servir més pedrots que per fer les piràmides d’Egipte.

IMG_5888.jpg
IMG_5950.jpg
IMG_5939.jpg
IMG_5884.jpg
Pep petit (jersei blau), paret gran

Avís als que algun dia vulguin visitar Kuélap: en temporada baixa el millor és tornar fins a Tingo a peu (per molt cansat que estiguis). Es triguen un parell d’hores i s’ha de calcular que si arribes a Tingo més tard de les 6pm ja no hi ha carros cap a Chacha. Però és l’única manera de fer-ho perquè des de Kuélap no hi ha manera de tornar per carretera a no ser que ho hagis contractat prèviament (i el trajecte pot durar unes 3 hores perquè s’ha de fer una volta horrible). A nosaltres ens va sortir el “tiru per la culata” i una mica més i ens hem de quedar a dormir a Tingo amb totes les nostres coses a l’hotel de Chachapoyas :O

Esta entrada fue publicada en Perú y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

5 respuestas a Chachapoyas i la fortaleza de Kuélap

 1. Luisa Manuel dijo:

  Hola chicos,con vosotros estamos conociendo cosas que nos quedaron por ver,y nos servira de guia cuando volvamos.Pasadlo en grande.Recuerdos ha Thito.Luisa y Manuel Lima casa de Francis

 2. cris dijo:

  Hoola Luisa i Manuel! Per aqui dalt hi ha coses molt xules per veure pero ara ja tornem cap a Lima i dpres avall, q aixo si q ho heu vist eh! si ens voleu donar algun consell mes, ja sabeu ;)petons

 3. muntsa dijo:

  ei!! que tal, desde aqui us anyorem moltissim, aixo de pencar em sembla que no es lo nostre!
  m’agrada sembla que seguim viatjant, entre””. molts petons. muntsa

 4. pep dijo:

  Uoooola Muntsa!!!
  Que sapigueu q sortiu com a “protas” a la galeria de Perú I 😉

 5. Mercè Carreras i Gina dijo:

  Hola guapísima, quin goix de fotos, si em pogués teletransportar estaría amb vosaltres, disfruteu molt de tot i així també gaudirem nosaltres de les maravelles que ens mostreu. molts petons.

Los comentarios están cerrados.