Chan Chan (tachán). Runes pre-inques a la ciutat de Trujillo

Després d’una altra nit en bus hem arribat a Trujillo, que tot i que en sí no té cap encant, té als voltants uns quants temples i runes pre-inques de visita obligada que fan que valgui la pena arribar-se fins a aquesta ciutat més aviat caòtica. Encara q la part de la plaça de armes de Trujillo (centre) és molt guapo, properament fotos.
El complex arqueològic de Chan Chan és enorme, tot i que només el Palau i voltants es troben en condicions. Al principi sembla que et plantis en mig d’un decorat de “La guerra de las galaxias”, perquè tot és d’adobe (sorra fina barrejada amb aigua) i l’estructura d’aquesta ciutat (que data del S.XI) és una espècie de laberint amb passadissos llarguíssims que enllacen places, el palau i el cementiri, plens de motius bastant ben conservats. Aquests motius fan referència als elements importants en la vida de la cultura Chimu com els peixos, els pelicans, les xarxes dels pescadors o les llodrigues. Mmm… tot això ho sabem perquè el José, el guia, s’explicava de p.m. clar, i a més, com que estàvem sols en un lloc tan gran (hem arribat molt d’hora) tot semblava encara més interessant.
Resum: molt guapo. Unes runes on t’arribes a fer a la idea de com era tot fa 1000 anys.

IMG_5507.jpg
IMG_5542.jpg
IMG_5556.jpg
IMG_5583.jpg
IMG_5584.jpg

I per si no en tens prou, després pots anar a visitar la Huaca Esmeralda (és una mica trunyu) i la Huaca Arco Iris, dos temples de la mateixa civilització a uns quants quilòmetres de Chan Chan (millor agafar un taxi).

Esta entrada fue publicada en Perú y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

1 respuesta a Chan Chan (tachán). Runes pre-inques a la ciutat de Trujillo

  1. montsesolis dijo:

    Holaaaaaaa quines fotos , com su curraban aquesta gent!!!!! muassssss

Los comentarios están cerrados.