Chavín de Huantar, cultura pre-inca

Segon dia per la zona del Callejón de Huaylas, i segona excursió. Avui anem fins a les runes pre-inques (1200 anys a.C.) de Chavín de Huantar, i pel camí parem a la Llacuna de Querococha (3980m.) on fot una rasca…
La veritat és que no esperàvem trobar-nos a massa gent per aquesta zona (tothom va cap a Cuzco, Machu Pichu, Arequipa…) però això està ple de turisme intern i a nosaltres això d’anar en grups de 20 o 30 persones com que no ens agrada massa… però bé, les runes de Chavín tenen la seva història (força interessant) i fer-ho per lliure és bastant complicat perquè estan a uns 140 km. de Huaraz. Ah… les vistes són brutals, ja que passem entre la Cordillera Blanca i la Cordillera Negra. La màxima alçada d’avui han estat els 4500 m. del túnel de Kahuish que passa per sota de la Cordillera Blanca.
Després de dinar hem anat a visitar les runes pre-inques de la civilització de Chavin, estan una mica fetes pols (potser es més guapo el camí per arribar-hi que les runes en si) i se sap poc de la manera de viure d’aquesta gent, però es veu que va ser una civilització molt important fins q van ser dominats pels inques.

IMG_5361.jpg

IMG_5353.jpg

IMG_5404.jpg
Esta entrada fue publicada en Perú. Guarda el enlace permanente.