La Bústia (i nosaltres també) li diu adéu a Nicaragua

Bé, després de 40 dies i per fi veure tortugues (veure post anterior) tanquem una nova etapa. Òstia q solemne sona això! Abans de trepitjar Costa Rica ja sabem que allà les coses seran molt diferents (també més cares!) que el que hem trobat a Guatemala, Hondures i Nicaragua, aquest últim el 2on país més pobre d’Amèrica – després d’Haití – .
De Guatemala ens quedem amb el regust indígena que hi ha a tot arreu, d’Hondures amb les Bay Island, i de Nicaragua amb la gent (encantadora, amable i molt legal), amb el río San Juan, l’illa d’Ometepe i amb els viatgers que hem conegut mentre recorríem un dels països menys visitats de Centre-Amèrica.
Les coses a Nicaragua no són fàcils pel turista (millor!! :P)… hi ha poca informació, els transports a llocs allunyats són poc habituals (i un es pot trobar penjat en un poble al cul del món durant 3 dies pq no hi ha barques o busos fins aleshores). Però preguntant es va a Roma i de moment Nicaragua és el que més ens agradat … té una autenticitat que no trobes ni a Guate, ni a Hondures.
Però a Nicaragua les coses encara són menys fàcils per la població. Un 80% de la gent són pobres i el 60% d’aquests viuen amb un Euro al dia !!!! Penseu què podríem fer els del primer món amb aquesta quantitat… res.
L’índex d’analfabetisme també està pels núvols però increïblement la colla de corruptes polítics que tenen per aquí no posa remei (ni tan sols és obligatori anar a l’escola). La taxa d’embarassos entre adolescents és de les més altes d’Amèrica, també la d’avortaments il·legals i la violència domèstica i els abusos sexuals estan a l’ordre del dia… vaja tot un panorama. Però això no treu que un trobi meravelles en aquest país.

DSC02149.JPG
Esta entrada fue publicada en Nicaragua y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

10 respuestas a La Bústia (i nosaltres també) li diu adéu a Nicaragua

 1. Laia dijo:

  Hola guapus,bon viatge per Costa Rica! que guays les tortugues!ha de ser magnific poder-les veure, quina sort! molts petons

 2. Maika Solés dijo:

  Eisss!!! k tal va totttt?? bueno.. ja sé que molt rebéeee!! m’informen molt bé de tot.. de cada pas que feu…jejje..i bueno.. ja está bé de estar por ahiii viatjant… no?? vinga cap a casa!!! no us sembla prou temps encare o que??
  Bueno guapooos un petonarrroo molt molt gran!!!
  Ah.. per cert.. aquesta toruga,mmm.. a mí no em fá cap gràcia! quin bixxxarracuuu!!… tela, no?? cuanto huevvoooo!! jeje muakssss

 3. Montse Solís dijo:

  Hola!! m’alegro molt de veure la bústia! però… mmm.. perquè no surt cap foto vostre??? ejem ejem.. besitooosssss…

 4. Iñaki dijo:

  Diumenge esteu convidats! Plat principal, Boletuus!! mmmmm… k bòooo… que te parece Pepe??????

 5. mon dijo:

  eo, q passa q hi ha un huracà tontu per allà abaix. Teu bé? Va, digueu que si i aleshores tornen nosaltres amb les tonteries de costum. Chonchi cares.

 6. cris dijo:

  ei… tema huracans controladíssim. ells van amunt i nosaltres anem avall 😉 total, q només vam tenir 3 setmanes d pluges a guate i nicaragua però ara a costa rica tornem a la calor!

 7. nebes dijo:

  ei!aket escrit és dels que deixen marca…jo ja m’hi veig xo estare uns dies veient borrós (les operacions això ja ho tenen que son fotudes) xo m’ha anat bé com a excusa pel Correbars i la festa major..claru…anava tan taja que tp veia res i l’excusa de “ai, que és de l’operació”..al final no ha colat!!jajaja.petons pendons!!

 8. joan,almu i ana dijo:

  ke pasa wapus!! kom va el viatge?? no tingueu presa per tornar, aki tot es el mateix i allà tot es nou! m´has de dir quantes pàgines et queden… (tiet joan) un petonás dels tiets i de la cosina!

 9. cris dijo:

  Hombre familia!!! Com esteu??? Nosaltres de conya, entre muntanyots i amb ganes d veure un munt d coses! I tranki Joan que em keden prou pagines com per acabar d’explicar els que ens queda de viatge 😛

 10. Luisa Manuel dijo:

  Hola,ya vemos que el viaje os va viento en popa.Si os preguntais quienes somos,os lo dire.Estuvimos con vosotros en casa de Francis en Lima xerrant una mica.La Cordillera Blanca ha tenido que ser una pasada.Un abrazo y que los buenos vientos os sigan acompañando

Los comentarios están cerrados.