Les runes de Copán (no confondre amb Copán Ruinas poble)

A 15 minuts caminant des del poble hi ha les runes mayas de Copán, les que estan més al sud de tot centre-amèrica. No són tan espectaculars com les que es poden veure a Mèxic o a Guatemala però tenen certa importància per tot el conjunt de jeroglífics i iconografía que s’hi ha trobat. De fet, al principi sembla que només hi ha 4 pedres però quan comences a caminar vas descobrint temples i més temples mig caiguts. Destaca sobretot l’escalinata jeroglífica, un temple amb una escala amb més de 2200 blocs de pedres plens de jeroglífics (el text maya més llarg que es coneix). Per desgràcia només s’ha desxifrat un 20% del seu significat, però se sap que parla de la història dels reis i guerrers mayas. Sens dubte, tothom qui vagi d’Hondures a Guatemala o al revès, hauria de fer una paradeta aquí. Val molt la pena i és una de les maneres més fàcils de creuar la frontera.

IMG_4169.jpg
IMG_4190.jpg
IMG_4204.jpg
Esta entrada fue publicada en Hondures y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Les runes de Copán (no confondre amb Copán Ruinas poble)

 1. maikimax dijo:

  Uoleeeee, sort k no veu fer akest viatge del Copón (chiste facil)a la epoca dels Mayas, us imagino am al Pep tirats per terra picant pedra x explicarnos las vostres aventuras i clar aviam ki es al “chulu” k las fot pasar x al portatil!!!! al Robert, mecanic d la chonchi seria un candidat!! aaahhhh k ja tinc al pasaport, k guai ha sigut la sensacio d poguer dmostrar un altre cop k soc ki dic ser!!!ara falta DNI, i carnet d condui! petonssss

 2. pipopup dijo:

  Qllons… pedrots, juas!!. D runes jan veig kda dia jo: qan hem llevo a la plaça Lesseps (fot 2 anys kestan amb obres), qan vaig al Canari a fer el kfe (quina runa de bareto), qan arrivo al curro (l’audiècia D tv3 stà fotuda una autètik runa)i x postres miro al meu davant i veig la runa de kreto ke T el Casas. (QUINA RUNA D PAIO).
  Tants avions, tant blog i tanta ostia X veurel mateix K jo veig kda dia.
  Ensenyeu la vida sexual d la Bustia qllons.
  Dew i Atop “L”.

Los comentarios están cerrados.