India III

Bundi

Forts, turbants, desert. Els colors del Rajastan i el Tibet indi

India II

Taj Mahal

Més Varanassi, erotisme a Kajuraho, Orchha, Gwalior i el Taj

India I

Bodhgaya

Kolkatta, Bodhgaya i Varanassi. Saris, monjos i el Ganges

Myanmar II

Amarapura

Mandalay, Amarapura, els temples de Bagan, Yangon i platja

Myanmar I

Inle Lake

De Kalaw a Inle Lake, búfals, thanaka i el festival al llac

Cambodja

Angkor Wat

Phnom Penh, la platja de Sihanoukville i sobretot Angkor Wat

Vietnam II

foto

El sud de Vietnam... Hué, Hoi An, Saigon i el delta del Mekong

Laos

monjos a Laos

Monjos, molta calma, búfals, rius i nens encantadors

Vietnam I

foto

Sapa, el mercat de Bac Ha, Hanoi en blanc i negre i Halong Bay

Xina III

foto

Les minories ètniques de Yunnan: Zhongdian, Dali i Lijiang

Tibet II

foto

Paisatges de somni, Everest, yaks i el llac més alt del món

Tibet I

foto

Potala, temples, monestirs i sobretot tibetans i tibetanes

Xina II

foto

De Datong a Xian passant per Pingyao. Shanghai, arròs i pandes

Xina I

foto

Beijing, ciutat prohibida, gran muralla, temples i parcs

Brasil IV

foto

Sao Luis, llencois i sobretot Fernando de Noronha

Brasil III

foto

Buggy, Jericoacoara, Pipa, Canoa quebrada i la tele

Brasil II

foto

Ipanema, Salvador de Bahia, art, música, i més platges...

Brasil I

foto

Santa Catarina, Barra Velha, Paraty, Ilha do Mel, Rio... barquetes

Argentina II

foto

Mi Buenos Aires querido, Caimans, Misiones, Gauchos ...

Xile III

foto

Pingus per tot arreu, torres del paine, cementiris i closques

Argentina I

foto

Vinitos de Mendoza, Asadito, Patagonia, i molt gel...

Xile II

foto

7 llacs... Villarrica, Valdivia, lleons marins, Puerto Varas i Chiloé

Xile I

foto

Valle de la luna, cels de Vicunya, Santiago i Valparaíso

Bolívia II

foto

Geisers, Laguna colorada i pink flamingos ...

Bolívia I

foto

Isla del sol, Sucre, Potosí, i el Salar de Uyuni

Perú III

foto

Desert, lleons marins, pingus, cusco, Machu i traca final del Perú

Perú II

foto

Trujillo, pescadors, Chiclayo, i Chachapoyas ... runes i platja

Perú I

foto

De Lima fins a la cordillera Blanca... muntanyots

Costa Rica

foto

Micos, platges, boscos verds, surf, pluja ... quién da más

Guatemala

foto

Antigua colonial, mercat de Chichi i San Pedro de la Laguna

Honduras

foto

Bay Islands Garifuna, festes pàtries a Tegucigalpa i Copan Runes

Nicaragua II

foto

Granada Colonial, illa Ometepe, i el libro de la Selva

Nicaragua I

foto

Managua, volcà Masaya, laguna de apoyo i León

Canadà III

foto

+ llacs, + geleres, + bèsties i vancouver island

Canadà II

foto

canadà oest, el paradís pels amants de la muntanya i molt més

Canadà I

foto

els nostres 10 primers dies a canadà est han donat per a molt

NYC V

foto

una mica de tot amb alguna que altre foto curiosa, com la del gos

NYC IV

foto

i més fotos: Graffitis, MoMa i el pont de Brooklyn

NYC III

foto

El dia de les sirenes a Coney Island i la Gay Parade per la 5a Av

NYC II

foto

China Town, Central Park, Empire State ... quins clàssics

NYC I

foto

East Village, Soho, Battery Park, jazz per a nens i wifi per la patilla

VPT

foto

Powered by Principi Actiu i J.Salvat

Pacman

foto

Powered by m&d

La perla

foto

Gin tònics, billar tacat, birres, 102, suor, i els de caldes perduts per gracia

cercador
buscar
- +
22 de Diciembre 2006

Bueeeno, que ningú es pensi que ens havíem oblidat de la loli!!! Resumim en aquest últim post sobre Índia algunes coses que ens vam anar trobant al país de Gandhi i que són una mica les respostes a les preguntes del milió de dòlars ;)

IMG3_9692.jpg

Les vaques

Perquè coi són sagrades? Què fan tot el dia sueltes pel carrer? És que no són de ningú? Resulta que fa més de 2000 anys les vaques eren com qualsevol altre animal, ni sagrades ni òsties. Però els sabis de turno van decidir que si no protegien més aquest animal que els hi donava llet -per alimentar-se- i bous -per treballar al camp-, acabaria per "extingir-se" i aleshores tindrien un problema important. La solució, sacralitzar la vaca, convertir-la en "la mare"dels indis.

I com que els indis són supersticiosos i creients com ells sols un munt de llegendes i històries protegeixen les vaques. No se les pot matar, campen soles per tot arreu -és habitual trobar-se-les enmig d'una carretera sense moure's i els conductors són els que les han d'esquivar-, s'alimenten de fruites i verdures que pispen de les parades dels mercats o de cartrons i plàstic -cosa poc nutritiva i de difícil digestió per cert- i al vespre tornen a casa, perquè sí, resulta que les vaques tenen amo! El més divertit, o no, és veure a una vaca passejar per un mercat amb tota la calma i a tots els venedors amb pals de bambú fotent-li cops perquè no se li mengi els enciams o les pomes. La veritat és els hi foten unes òsties... sort que eren sagrades!

Les castes

Tema lleig. Les castes, és a dir, els grups socials de l'Índia, continuen vigents i tot indi que pertanyi a una casta baixa ho té complicat per sobreviure dignament. Els indis són molt orgullosos i mai es barrejaran amb gent de castes inferiors a la seva (tot i que diuen que les coses estan canviant perquè en teoria ara tothom té accés a l'educació i per tant els intocables podrien accedir a feines més dignes).

D'on surten aquestes divisions socials? Diuen que fa no sé quants mil anys els aris o blancs van envair el subcontinent indi. Aquests aris tenien una societat basada en dos classes -sacerdots i guerrers-. Quan van arribar al que ara és Índia van fer fora als habitants de les terres que anaven ocupant i només van permetre quedar-se en aquest territori als que acceptaven tenir una posició social inferior (i que servirien per fer les feines brutes). A partir d'aquí van anar sorgint més esglaons perquè era impossible canviar de casta (estaves destinat a pertànyer a la que havies nascut) i amb els anys es van anar inventant subcastes amb l'objectiu de tenir sempre, algú per sota. El tema va arribar a situacions exagerades i estúpides... els de les castes més altes no menjaven ni tocaven res preparat o tocat prèviament per algú d'una casta inferior; els de les castes més baixes havien de caminar pel carrer fent algun soroll perquè si la seva ombra tocava a algú d'una casta superior, aquest quedava contaminat i aleshores havia de purificar-se. I suma i sigue, la llista de tonteries similars a aquestes és molt llarga.

Supersticions varies

Una mena de mòbil fet de llimona i xili protegeix les portes de les cases i dels comerços indis... Si el primer client del dia compra, el comerciant tindrà sort en les ventes la resta del dia així que en teoria, farà el que sigui perquè compri ;)

Les mirades índies poden ser moltes coses. Les dels homes acostumen a ser pervertides, les de les dones intenses i penetrants. Aleshores hi ha les dels nens, que com que porten els ulls pintats amb kohl negre, resulten exòtiques. Mentre que per nosaltres el kohl o ralla negre que les dones es pinten al voltant dels ulls és simple estètica, pels indis és igual a protecció. Als nens se'ls hi pinten els ulls negres per protegir-los dels mals esperits i també se'ls hi lliga un cordó a la cintura evitar "el mal de ojo". Els conductors també pengen una sabata feta servir en els para-xocs... és un clàssic veure xancles penjant!

posticoPosted by loliplanet at 5:42 PM10 Oct 07 @ 13:33

jo no tink cap pregunta. ho trobo molt fort aixo de lees baques a l'índia. :O magradaria ser una vacaaaaaa

21 Jul 07 @ 9:31

Jo tinc un altre pregunta per a la parelleta. Amb quants medicaments veu sortir de casa? Pq deurieu anar amb una maleta sencera!!! I un altre curiositat.... En aquelles dues motixilletes q ensenyaveu a les fotos.. portaveu roba d'abric com el que us veu possar als Glaciars, o us el veu comprar / deixar algú?
Posted by {sandra} @

25 Jun 07 @ 11:30

yo tinc una pregunta per vosaltres dos? com es cominequeu amb la gent de altres paisos, coneixeu altres idiomes? o els parleu en angles?
Posted by {David} @© 2005 loliplanet            top | blog | fotos | mapa | seccions | arxiu | about us | mail to