India III

Bundi

Forts, turbants, desert. Els colors del Rajastan i el Tibet indi

India II

Taj Mahal

Més Varanassi, erotisme a Kajuraho, Orchha, Gwalior i el Taj

India I

Bodhgaya

Kolkatta, Bodhgaya i Varanassi. Saris, monjos i el Ganges

Myanmar II

Amarapura

Mandalay, Amarapura, els temples de Bagan, Yangon i platja

Myanmar I

Inle Lake

De Kalaw a Inle Lake, búfals, thanaka i el festival al llac

Cambodja

Angkor Wat

Phnom Penh, la platja de Sihanoukville i sobretot Angkor Wat

Vietnam II

foto

El sud de Vietnam... Hué, Hoi An, Saigon i el delta del Mekong

Laos

monjos a Laos

Monjos, molta calma, búfals, rius i nens encantadors

Vietnam I

foto

Sapa, el mercat de Bac Ha, Hanoi en blanc i negre i Halong Bay

Xina III

foto

Les minories ètniques de Yunnan: Zhongdian, Dali i Lijiang

Tibet II

foto

Paisatges de somni, Everest, yaks i el llac més alt del món

Tibet I

foto

Potala, temples, monestirs i sobretot tibetans i tibetanes

Xina II

foto

De Datong a Xian passant per Pingyao. Shanghai, arròs i pandes

Xina I

foto

Beijing, ciutat prohibida, gran muralla, temples i parcs

Brasil IV

foto

Sao Luis, llencois i sobretot Fernando de Noronha

Brasil III

foto

Buggy, Jericoacoara, Pipa, Canoa quebrada i la tele

Brasil II

foto

Ipanema, Salvador de Bahia, art, música, i més platges...

Brasil I

foto

Santa Catarina, Barra Velha, Paraty, Ilha do Mel, Rio... barquetes

Argentina II

foto

Mi Buenos Aires querido, Caimans, Misiones, Gauchos ...

Xile III

foto

Pingus per tot arreu, torres del paine, cementiris i closques

Argentina I

foto

Vinitos de Mendoza, Asadito, Patagonia, i molt gel...

Xile II

foto

7 llacs... Villarrica, Valdivia, lleons marins, Puerto Varas i Chiloé

Xile I

foto

Valle de la luna, cels de Vicunya, Santiago i Valparaíso

Bolívia II

foto

Geisers, Laguna colorada i pink flamingos ...

Bolívia I

foto

Isla del sol, Sucre, Potosí, i el Salar de Uyuni

Perú III

foto

Desert, lleons marins, pingus, cusco, Machu i traca final del Perú

Perú II

foto

Trujillo, pescadors, Chiclayo, i Chachapoyas ... runes i platja

Perú I

foto

De Lima fins a la cordillera Blanca... muntanyots

Costa Rica

foto

Micos, platges, boscos verds, surf, pluja ... quién da más

Guatemala

foto

Antigua colonial, mercat de Chichi i San Pedro de la Laguna

Honduras

foto

Bay Islands Garifuna, festes pàtries a Tegucigalpa i Copan Runes

Nicaragua II

foto

Granada Colonial, illa Ometepe, i el libro de la Selva

Nicaragua I

foto

Managua, volcà Masaya, laguna de apoyo i León

Canadà III

foto

+ llacs, + geleres, + bèsties i vancouver island

Canadà II

foto

canadà oest, el paradís pels amants de la muntanya i molt més

Canadà I

foto

els nostres 10 primers dies a canadà est han donat per a molt

NYC V

foto

una mica de tot amb alguna que altre foto curiosa, com la del gos

NYC IV

foto

i més fotos: Graffitis, MoMa i el pont de Brooklyn

NYC III

foto

El dia de les sirenes a Coney Island i la Gay Parade per la 5a Av

NYC II

foto

China Town, Central Park, Empire State ... quins clàssics

NYC I

foto

East Village, Soho, Battery Park, jazz per a nens i wifi per la patilla

VPT

foto

Powered by Principi Actiu i J.Salvat

Pacman

foto

Powered by m&d

La perla

foto

Gin tònics, billar tacat, birres, 102, suor, i els de caldes perduts per gracia

cercador
buscar
- +
1 de Agosto 2006

(Estem a Kunming esperant els nostres visats per Vietnam. Ens hi plantem el 3 d'agost)

51 dies a Xina. 51 dies veient coses increïbles i completament noves als nostres ulls. Però també 51 dies barallant-nos amb els xinos. Durant l'últim mes i mig hem anat cantant les meravelles d'aquest país, arquitectòniques, artístiques... però ens hem "callat" les dolentes. Primer per por a ficar la pota, per por a que la primera impressió fos equivocada i després perquè a una de freda, segueix una de calenta i que no ens agradin la majoria dels xinos, no vol dir que no ens agradi Xina. L’idioma també et tanca moltes portes però el que volem transmetre va més enllà de la comunicació i és el caràcter de la gent.

Concretem. Hi ha gent encantadora, i gent que simplement té ganes de practicar el seu anglès o gent que et veuen perdut i t'intenta ajudar encara que no puguis comunicar-te de cap manera amb ells. Amb aquests, xapó! Però després hi ha els xinos amb els que batalles dia a dia als busos, trens, taquilles, restaurants, botigues... i aquests han tret "el pitjor" de nosaltres. Si t'han de trepitjar et trepitgen (encara esperem que algun d'ells ens demani perdó, que sabem com es diu en xinès i ho entenem!), si t'han d'empènyer t'empenyen, si et poden prendre el lloc a l'autobús te'l prenen. No existeixen les cues, és una anarquia. Més soroll menjant no poden fer, més coses a terra no poden llençar (compte amb els peus, a vegades t'hi aterrissen trossos de pollastre, trossos de síndria, o coses pitjors), més escopinades impossible, més cridaners (sobretot els que estan de vacances) no poden ser. A que s'enriguin de nosaltres, de la nostra roba, les nostres sabates o la nostra manera d'esternudar fent el mínim soroll ens hi hem acostumat... a que ens mirin durant minuts interminables també. Cal remarcar que aquest caràcter violent i esquerp de la gent és molt menys pronunciat a llocs com el Tíbet o Yunnan... on la gent són d'un altre pasta.

La política del fill únic (que va començar al 1979) ha creat una legió de nens (!! país amb 117 homes per cada 100 dones = país agressiu) tontos, maleducats, empanats i mimats com mai ens havíem trobat enlloc. El tema lavabos és un festival de brutícia. Es pot entendre en llocs pobres però el que no s'entén és que en llocs on hi calers, els lavabos de forat a terra estiguin tant guarros (la majoria de lavabos no tenen portes i cagues a la vista de tothom, però són costums i amb això ja no ens hi fiquem, fins i tot ens hi hem acostumat).

I per últim i per acabar de rematar, no havíem vist a cap país com a Xina tantes baralles (i això que hem estat a llocs de sang calenta). Diuen que els xinos no són violents però nosaltres els hem vist discutir i estomacar-se moltes vegades, una d'elles dins d'un avió on les assafates anaven de bòlid, i nosaltres animàvem !!

A favor de la Xina podem dir moltes coses, i evidentment és un destí que no ens cansarem de recomanar per diferent, per caòtic, per gran, per divers. És un país molt segur on es pot viatjar sense preocupar-se gaire per motxilles, diners o càmeres i gastronòmicament parlant és de visita obligada. Moure's és fàcil i còmode si es viatja en tren i recomanem els poblets petits més que les grans ciutats (a part de Beijig que s'ha de veure). Segur que tot el que veuràs i observaràs a lo largo i ancho del territori xinès et sorprendrà i et farà aprendre altres maneres de viure (que comparteixen amb altres països però que val la pena destacar): com s'asseuen per descansar, paraigües o ventalls pel sol, conduir amb guants, arromangar-se pantalons i samarretes quan fa calor, viseres siderals per anar amb bici, conduir sense respectar carrils ni senyals, això sí, a la carretera no s'enfaden mai i només toquen la bocina per avisar que estan avançant, gent fent burilles, tenen una fixació especial pels peus i sabates i sempre te'ls miren, els seients de les bicicletes estan folrats amb unes teles guapíssimes, elles porten mitjons mitja de color carn, Hong Kong i el Tíbet són mons apart, els gerros de la dinastia Ming existeixen!, a totes hores pots menjar, els nens petits no porten bolquers i van sempre amb el cul a l'aire, es colen a les cues i si porten el carnet vermell del govern a sobre són xulos, pel carrer és menja bé i barato i els productes són fresquíssims, milers de graons quan es fa muntanyisme, es pot menjar tot el que tingui potes i no sigui una taula, avis amb perilles de 4 pèls són força habituals, es beu te a tota la Xina, milers de bicis, es pot fumar a tot arreu i paisatges i arquitectura mil•lenària i espectacular. En resum, s'ha de venir ja ;)

IMG2_9806.jpg

IMG2_8192.jpg

IMG2_9610.jpg

IMG3_1187.jpg

IMG2_7252.jpg

IMG2_8373.jpg

IMG2_8134.jpg
posticoPosted by loliplanet at 8:09 AM2 Ago 06 @ 7:04

Ei Joan... doncs entrem per terra. Primera part de la ruta Sapa, Bac Ha, Hanoi i Halong Bay. T'enviem un mail :P
Posted by {loliplanet} @

1 Ago 06 @ 16:11

ei, per on entreu...jo ara estic a hoi an.....qualsevol informacio que necessiteu de la part nord de vietnam...pregunteu....a veure si en creuem... joan
Posted by {joan} @© 2005 loliplanet            top | blog | fotos | mapa | seccions | arxiu | about us | mail to